El poeta valencià Jaime Siles clausura el cicle ‘Alimentando lluvias 9.0’ de l'Institut Juan Gil-Albert

Entre altres reconeixements, l’autor ha rebut el Premi de les Lletres Valencianes i el Premi Teresa d’Àvila pel conjunt de la seua obra

El poeta valencià Jaime Siles clausura el cicle ‘Alimentando lluvias 9.0’ de l'Institut Juan Gil-Albert
13/06/2019 -

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert clausura el cicle “Alimentando lluvias 9.0” amb la presència de l’escriptor Jaime Siles qui realitzarà la lectura d’una selecció dels seus poemes. La cita tindrà lloc a la Casa Bardín hui dijous 13 de juny, a partir de les 19.30 hores.

Siles (València, 1951) va irrompre en aquesta disciplina amb el seu poemari Génesis de la luz en 1969. Va ser un dels autors destacats de la jove poesia dels anys setanta, obra que va recopilar amb l’edició de Poesia 1969-1980 i que va formar part d’importants antologies. Posteriorment va publicar Música de agua (1983), Premi de la Crítica Valenciana i Premi de la Crítica de poesia castellana;Semáforos. semáforos (1990), Premi Loewe; Himnos tardíos(1999), Premi Internacional Generació del 27; Desnudos y acuarelas (2009), Premi Tiflos de Poesia i Horas extra (2011), Premi Universitat de Lleó de Poesia. A més, també és autor de Cenotafio: antologia poètica, 1969-2009 (2011), Tardes de Salamanca (2014) i Galería de rara antigüedad (2018), XXVIII Premi de poesia Jaime Gil de Biedma, així com de l’antologia Un yo sin mí.

L’autor, Premi Teresa d’Àvila pel conjunt de la seua obra i Premi de les Lletres Valencianes, és catedràtic de Filologia Llatina en la Universitat de València, membre de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, crític literari i traductor. Doctor en Filologia Clàssica amb Premi Extraordinari per la Universitat de Salamanca, ha sigut també professor en aquesta mateixa universitat, així com en la d’Alcalá de Henares i en la de la Llacuna, a més de professor visitant en Graz, Salzburg, Bèrgam, St Gallen, Berna i Wisconsin-Madison.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =