El regidor de Modernització d'Alacant va ser l'encarregat de pronunciar el pregó dels Moros i Cristians d'Altozano

El regidor de Modernització d'Alacant va ser l'encarregat de pronunciar el pregó dels Moros i Cristians d'Altozano
12/08/2019 -

El regidor de Modernització, Antonio Peral, va pronunciar la passada nit el Pregó dels Moros i Cristians d’Altozano i va recordar en la seua intervenció a Antonio Reyes, José Romero i Rafael Mateo, festers morts enguany. Abans de la intervenció de l’edil es va desenvolupar l’Avís de Festa. En aquest, la comitiva festera ha desfilat des de la Plaça d’Amèrica fins a l’alt de l’avinguda del Comte de Lumiares on està situat el castell. Des dels seus merlets, es va dirigir Antonio Peral als assistents per a anunciar el començament d’aquestes celebracions.

Peral, també regidor d’Innovació i Coordinació de Projectes va explicar com va arribar, fa diversos anys, a les festes de Moros i Cristians d’Altozano. Es va referir a Emilio Cayuela com la persona que li va donar a conéixer aquestes celebracions “en les quals em vaig involucrar com un més dels festers, participant en quants actes podia”. Ha intercalat en el seu pregó diferents estrofes d’un dels pasdobles més cantats en les imminents festes. Peral ha subratllat el que suposa la tradició per a conéixer les arrels d’una ciutat, com Alacant. Ha detallat sobre els diferents actes de calendari fester. Al final de la seua al·locució, al·ludint a la devoció que professaven a la Patrona, la Verge de l’Asunción, que compleix el seu 50é aniversari, ha recordat a Antonio Reyes, José Romero i Rafael Mateo.

Programa d’actes

Els actes continuaran hui -diumenge 11 d’agost- amb la Festa de Germanor de les comparses, amb animació tant infantil com juvenil. Al migdia, tindrà lloc el concurs de paelles per part de les diferents comparses. El dimarts 13 començarà el muntatge de les cabiles i casernes. El matí del dimecres 14, els membres de la Junta acompanyaran a la Banderera Major, Sonia Gómez Rodríguez, en un recorregut pel barri i per les diferents comparses a ritme de pasdoble i música festera. Serà al caient de la vesprada, quan tindran lloc les Ambaixades Mores: la infantil, a les 21 hores; l’adulta a les 21.30 hores. En finalitzar, es realitzarà l’Alborada en honor a la Verge de l’Asunción en la Parròquia de Sant Pau.

Diana i Processó

El dijous 15 a les 9 del matí serà la Diana amb música i tret d’arcabuceria. A les 21 h, la Processó en honor a la Verge de l’Asunción i l’Ofrena de Flores amb la participació de totes les comparses i càrrecs oficials. L’Entrada Mora està prevista per al divendres 16. Enguany, la Capitania l’ostenta la Comparsa Els Pacos. Altell torna a lluir tant amb capitans infantils com adults. El càrrec de capitans infantils l’ostentaran els xiquets Asier Gómez i Alejandra Box i els adults seran José María García i Alejandro García, pare i fill.

Les ambaixades cristianes tindran lloc el dissabte 17. La infantil serà a les 12.30 i l’adulta a les 13 hores. Aqueixa mateixa vesprada, es desenvoluparà l’Entrada Cristiana, amb la participació de tots dos bàndols. La festa conclourà el diumenge amb la Retreta a les 21 hores. Aquest és una tradicional desfilada humorística amb disfresses en el qual participen totes les comparses d’Altozano.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − 1 =

ficcions 2019
ficcions 2019