Carlos Mazón i Rubén Martínez Dalmau mantenen la seua primera trobada oficial en el Palau Provincial

El president de la Diputació d’Alacant i el vicepresident segon del Consell aborden diversos assumptes d’actualitat

Carlos Mazón i Rubén Martínez Dalmau mantenen la seua primera trobada oficial en el Palau Provincial
01/10/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí en el Palau Provincial amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, per a abordar diversos assumptes d’actualitat en la seua primera trobada oficial. Entre les prioritats que han posat sobre la taula destaca, d’una banda, l’ajuda urgent en matèria d’habitatge que requereixen algunes famílies de la Vega Baixa després del temporal i, per una altra, la importància de desenvolupar propostes ecològiques que permeten repoblar l’interior de la província.

Durant la primera part de la trobada, tots dos responsables han intercanviat impressions sobre la recent gota freda que ha anegat per complet els municipis del sud del territori, amb especial recalcament en la necessitat d’assistir a les persones que han perdut la seua llar. “La prioritat ens ha obligat a parlar en primer lloc de la Vega Baixa i de la situació tan dramàtica que encara hui s’està produint”, ha manifestat el president.

Juntament amb Dalmau, ha avançat que diverses entitats financeres estan col·laborant per a posar a la disposició de les famílies afectades més de 125 habitatges, una iniciativa que es gestionarà a través dels ajuntaments, encarregats de reubicar a la població. “La Diputació es congratula que s’haja posat la prioritat d’acció de la Generalitat en aquest aspecte i treballarem braç a braç per al seu desenvolupament”, ha ressaltat Mazón, qui a més ha insistit, d’altra banda, en la importància de conéixer de primera mà l’actuació desenvolupada per la Confederació Hidrogràfica del Segura davant el temporal de pluja.

En aquest sentit, Mazón ha avançat que en el ple provincial del dimecres es proposarà la constitució d’una Comissió en les Corts Valencianes “on s’esbrine, s’adone i s’investigue tot el que ha passat abans, durant i després de la DANA i de l’actuació de la Confederació Hidrogràfica del Segura sobre aquest tema”, ha concretat.

“Durant els últims dies hem escoltat unes declaracions, per a mi quasi esgarrifoses, del president de la Confederació Hidrogràfica del Segura”, ha puntualitzat Mazón, qui ha advertit que aquesta comissió “és una cosa necessària, no perquè naix de nosaltres, sinó perquè ens fem ressò d’una sol·licitud dels ciutadans de la Vega Baixa, dels agricultors, dels regants, dels alcaldes i regidors de la zona. Si treballem junts també hem d’estar-ho en la sol·licitud d’informació, perquè és fonamental per a depurar responsabilitats i, en positiu, perquè aquesta situació no torne a ocórrer amb la virulència amb la qual s’ha produït”, ha recalcat.
D’altra banda, i en un altre ordre d’assumptes, el president de la Diputació i el vicepresident segon del Consell han abordat la manca d’habitatge a la ciutat d’Alacant i en altres punts de la província, “un dèficit que es ve arrossegant durant massa temps”, tal com ha valorat Mazón. Tots dos s’han compromés a atendre els xicotets municipis amb la finalitat de facilitar-los plans i iniciatives que permeten enfortir el parc d’habitatges.

“La recuperació de la població en zones rurals d’interior, així com la promoció, connexió i comunicació que continue fent atractiu l’interior de la província és un objectiu que compartim”, ha matisat el responsable alacantí. Dalmau, per part seua, ha mostrat la seua predisposició a buscar mecanismes conjunts per a lluitar contra la despoblació, un objectiu en el qual, tal com ha recalcat el dirigent autonòmic, la Diputació d’Alacant porta molt temps treballant.

Precisament sobre la finalitat de potenciar la transició ecològica, la sostenibilitat local i la conscienciació de les energies netes, Mazón ha posat a la disposició del vicepresident totes les accions dutes a terme per l’Agència Provincial de l’Energia.

Finalment, durant la trobada també han intercanviat el seu posicionament sobre la taxa turística, un assumpte en el qual Mazón insisteix en la seua negativa a aquesta. “No i per a mai. Entenem que no és una cosa positiva. La nostra reflexió de fons no és coincident, però afortunadament no és un tema que siga una amenaça actual”, ha recalcat Mazón, qui s’ha mostrat contundent, “la nostra postura és de màxims i no estem disposats si més no a plantejar-nos-el o a obrir una escletxa per a amenaçar al sector amb un greuge de tal naturalesa”.

Des de l’inici de la legislatura, Mazón ha mantingut diverses trobades amb responsables del Consell. Amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es va reunir a València a principis del passat mes de setembre, mentre que prèviament va dur a terme reunions de treball amb la vicepresidenta Mónica Oltra, i amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en el Palau Provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + 19 =