El dispositiu de Neteja per a Nadal i Reyes retira més de 1.500 tones de residus a la ciutat

La recollida en dates com a Any Nou i Reis assenyala una lleugera disminució de l’ús del contenidor gris respecte a les quantitats registrades en 2018 en favor de la selectiva

El dispositiu de Neteja per a Nadal i Reyes retira més de 1.500 tones de residus a la ciutat
08/01/2020 -

El dispositiu especial de neteja desplegat per la Regidoria de Neteja i Residus i l’empresa concessionària UTE Alacant s’ha tancat amb la recollida de més de 1.500 tones de residus dels carrers de la ciutat, concretament 1.543.860 quilos. Destaca una lleugera disminució en les quantitats retirades en Any Nou i Reis que avança un canvi de tendència en estar els alacantins cada dia més compromesos amb la recollida selectiva, especialment del cartó i el paper en aquestes dates. També es va reforçar la neteja en les Mascletaes i la recollida de papereres durant les vesprades en zones comercials.

El regidor de Neteja i Residus, Manuel Villar, ha agraït l’esforç realitzat pels operaris del servei de Neteja i recollida de Residus tots aquests dies per a aconseguir que Alacant oferisca la seua millor imatge en dates tan assenyalades, al mateix temps que ha ressaltat “que hem notat un canvi de tendència i un major compromís dels alacantins amb el reciclatge i la separació dels residus cap als contenidors blau i groc, de cartó i envasos, respectivament”.

Villar ha agraït que “els alacantins reforcem cada dia més nostre compromís amb el reciclatge i la sostenibilitat”, al mateix temps que ha ressaltat que “hem tractat de realitzar un servei àgil després de les desfilades i cavalcades o les mascletaes, i de reforçar el buidatge de papereres en carrers comercials en horaris de matí i vesprada per a reduir els desbordaments d’aquestes, conscients que Alacant ha de mostrar la seua millor imatge en tot moment, especialment en aquestes dates on es registra una major afluència de visitants”.

Com cada any, l’Ajuntament d’Alacant i UTE Alacant van dissenyar un dispositiu especial de neteja específicament adaptat a les necessitats de cada data i a les diverses activitats programades a la ciutat. Així, entre el 13 de desembre i el 7 de gener, es va tindre en previsió un important augment d’operaris d’escombratge manual de repàs en les avingudes i carrers principals del centre, a més del pas de vehicles plataforma de reforç per a buidatge de papereres i neteja de punts de contenidors. A aquest reforç general van vindre a sumar-se una sèrie de reforços específics en dates com el Dia de Nadal, Any Nou, Cavalcades de Reis.

Una vegada completades les tasques encomanades a aquest dispositiu especial de neteja, el balanç ofereix una visió global del servei oferit i de les quantitats de residus retirades durant les festes d’enguany.

En primer lloc, cal destacar l’esforç realitzat pel servei de Neteja i Residus durant la recollida del dia 26 de desembre, en el qual la quantitat retirada s’ha incrementat en més del doble d’un dia habitual, fins a aconseguir els 430.000 quilos, ja que s’acumulen la recollida de la Nit de Nadal i l’augment en la generació de Residus Sòlids Urbans propi d’aquestes dates.

També ressenyar el dispositiu de neteja especial desplegat entorn de les mascletaes programades per l’Ajuntament d’Alacant el 31 de desembre i el 4 de gener. Una acció que ha reforçat el servei normal de vesprades amb una neteja de la zona de celebració i els seus carrers adjacents tant abans com després dels trets. Aquest dispositiu va comptar amb set operaris, dues cubes, dues graneres de voreres i una premsa.

Per part seua, les dades de recollida de residus en Any Nou apunten a una lleugera disminució respecte als registrats en les mateixes dates de l’any passat, encara que es continuen considerant quantitats molt altes, més de 520.000 quilos. Villar ha assenyalat que “encara que s’ha reduït els residus, cal continuar treballant per a baixar aquestes quantitats en anys pròxims amb mesures tendents a la reducció de l’ús dels plàstics i d’envasos, en la mesura del possible”.

L’última fase del dispositiu va vindre marcada per les diferents cavalcades de Reis celebrades en diferents barris de la ciutat el dia 5 i 6 de gener, 16 en total. Per a elles es van plantejar serveis extraordinaris de neteja compostos per 12 operaris amb graneres i bufadores tant en els moments previs com posteriors a aquestes, destacant els esforços de neteja realitzats en la cavalcada del barri de Sant Blas, una de les de major afluència del municipi, juntament amb l’Oficial.

Baixa en Reis

Quant als serveis relacionats amb la Cavalcada Oficial, 13 operaris del servei habitual de vesprada van efectuar la neteja prèvia del recorregut, que amb posterioritat a l’esdeveniment va ser netejat per altres 14 treballadors amb graneres mecàniques i bufadores.

El total de quilos de RSU recollits entre els dies 5 i 6 de gener són 593.860 kg que comparats amb els del 2019 (que van ser 670.000 kg) són al voltant de 77.000 kg menys, aquestes dades confirma la tendència de reducció de les quantitats de residus que es recullen en el contenidor gris.

El dispositiu especial de Nadal va arribar a la seua fi durant el passat 6 de gener, dia festiu en el qual, no obstant això, el servei normal de neteja de la ciutat es va mantenir actiu per a adequar la ciutat després de les festes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen − 1 =