L'Alcalde inaugura l'exposició DibujandRo."mirades des de la meua tauleta"

La mostra podrà visitar-se fins al 7 de gener a la Sala Taverna del Castell de Santa Bàrbara

L'Alcalde inaugura l'exposició DibujandRo."mirades des de la meua tauleta"
17/10/2019 -

L’Alcalde, Luis Barcala, al costat dels edils de Cultura, Antonio Manresa; de Coordinació de Projectes, Antonio Peral; d’Urbanisme, Adrián Santos i membres de la corporació municipal, han inaugurat l’exposició de l’artista i arquitecte municipal, Alejandro Ybarra, que ha estat acompanyat per nombrosos companys del Consistori i nombrosos professionals del sector.

La mostra podrà visitar-se fins al 7 de gener a la Sala Taverna del Castell de Santa Bàrbara.

Barcala ha volgut tindre unes paraules d’afecte i reconeixement cap a la figura professional i personal de Ybarra, del qual ha assenyalat que “poder veure la teua obra en un espai com el Castell de Santa Bàrbara és un regal per a tots nosaltres”. “Tenim la sort de tindre a Alejandro com a company a l’Ajuntament d’Alacant, que a més es dedica a la seua passió per la tablet, aconseguint un efecte que realment és sorprenent perquè aqueix acabat aquarel·lat és realment difícil”.

“La realitat plasmada per Alejandro en els quadres, és especialment significativa per a la nostra província; des de la joia que és l’Illa de Tabarca, fins als paisatges de l’interior, com Biar o Castalla; passant pel mateix Castillo”. “Poder compartir el que un porta dins, expressat a través de la pintura, és una sensació molt gratificant”, ha conclòs Barcala.

Alejandro Ybarra

Va nàixer en Aínsa, Huesca, en 1951. La seua infància i joventut els va passar al Pirineu d’Osca. Posteriorment es va traslladar a València on va realitzar els seus estudis d’arquitectura. Des de 1983 resideix a Alacant, lloc en el qual ha desenvolupat la seua carrera professional i artística. Fa una dècada va canviar el llapis i els pinzells per la tauleta digital, eina en la qual produeix la seua obra gràfica.

És fundador de dibujandRo , l’exposició de paisatges del qual, persones i personatges s’exhibeix actualment al Castell. Actualment exerceix d’Arquitecte Municipal

L’exposició

Fa quasi una dècada va canviar el llapis i els pinzells per la tauleta digital. Des de llavors ha recreat en ella composicions, paisatges , persones i personatges. Aquesta eina li permet crear amb precisió- control total del color i el detall, i reproduir en paper les seues obres com a quadres de format lliure o projectar-les digitalment.

Sota el títol “mirades des de la meua tauleta” s’agrupen una sèrie d’obres representatives del seu particular univers creatiu compost per:

“Paisatges concrets” i “personatges anònims” que es passegen i els observen
• “que esteu en la gelosia”, homenatge a persones inoblidables
“Composicions” on l’escala de l’objecte es converteix en un concepte lliure

DibujandRo. És un col·lectiu creatiu que gira entorn d’Alejandro Ybarra, arquitecte i artista, que ja fa alguns anys va canviar el llapis i els pinzells per la tauleta digital. Des de llavors es dedica a recollir i retratar diferents paisatges i personatges de manera incansable en la seua inseparable tauleta. Com un xicotet diari, la seua pantalla recull les seues anades i vingudes per la geografia espanyola, alhora que li permet treballar i reproduir les seues creacions digitals com a quadres de gran format en els quals el control del color i del detall és total.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 5 =