Alacant acollirà la fira EdiFica sobre edificis Passivhaus

Els dies 27, 28 i 29 de setembre se celebra a Alacant la fira EdiFica, el Congrés d’Edificis de Consum Quasi nul organitzat pel Consorci Passivhaus

Delfín Tower

Alacant acollirà la fira EdiFica sobre edificis Passivhaus
25/09/2019 -

Alacant és aquests dies la província més verda d’Espanya. Durant els dies 27, 28 i 29 de setembre se celebra la fira d’edificis Passivhaus i d’edificis de consum quasi nul (ECCN), una trobada entre professionals i empreses relacionades amb l’eficiència energètica i l’ecologia en el món de la construcció.

La directiva europea 2010/31/UE determina que a partir del 31 de desembre de 2018 tots els edificis públics nous hauran de comptar amb el certificat EECN i en 2020 tots els edificis públics hauran de comptar també amb aquest certificat. El motiu és que l’energia consumida en habitatges és el responsable del 40% del consum total de l’energia a Europa.

Oscar del Rio, director general de Knauf Insulation Ibèria explica “Hui més que mai és imprescindible que les empreses contribuïsquen amb les seues accions a crear un món més sostenible i la construcció és un pilar fonamental. Passem el 90% del temps dins d’un edifici (el treball, el nostre habitatge…) i això implica una despesa energètica increïble.”

Aquest estàndard de construcció i rehabilitació consisteix a alçar habitatges amb un alt nivell d’aïllament tèrmic i control de les infiltracions per a millorar la qualitat de l’aire interior. Això genera un estalvi del 85% d’energia en la llar, la qual cosa repercuteix directament en la salut, en el medi ambient i en les butxaques dels consumidors.

Una de les atraccions principals d’EdiFica és que s’instal·larà una casa Passivhaus a grandària real amb l’objectiu que els assistents puguen viure l’experiència que s’assega dins d’una casa energèticament eficient i climatitzada baix estàndards EECN.

Knauf Insulation, SIGA, Knauf Gmbh i Aquapannel han rebut el primer certificat Passivhaus atorgat a Espanya i Portugal de façana lleugera. Aquest certificat legitima que totes les construccions realitzades amb la façana lleugera de Knauf Insulation seran sota l’estàndard Passivhaus. Edificis com el Delfín Tower d’Alacant compten amb sistemes d’eficiència energètica (Llegiu Or) per a minimitzar la despesa d’energia en l’edifici.

“El parc d’habitatges a Espanya en general està antiquat i Alacant no és tampoc una excepció. És necessari aplicar tècniques de construcció adhoc a nivell local tenint en compte que som una de les províncies amb més hores de sol a l’any de la península “explica Oscar del Rio i afig “no podem construir igual que fa 40 anys tampoc, ja que la manera de viure i la tecnologia present fa que el consum siga diferent”.

Durant el congrés EdiFica es tractaran iniciatives per a fomentar els ECCN, la integració d’energies renovables en aquest sistema i la importància de la rehabilitació dels edificis. A més, EdiFica comparteix cartell amb dues fires relacionades amb l’estalvi energètic: FIRAMACO, fira de materials de construcció i rehabilitació i ENERGY, el 6é saló de l’estalvi energètic.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − eight =