Finalitzen les obres de demolició de la primera fase de l'Antiga Casa de la Misericòrdia

Finalitzen les obres de demolició de la primera fase de l'Antiga Casa de la Misericòrdia
17/01/2020 -

Els edils de Coordinació de Projectes, Antonio Peral, d’Urbanisme, Adrián Santos, i de Cultura, Antonio Manresa han visitat l’Antiga Casa de la Misericòrdia, després de la finalització dels treballs de demolició, inclosos dins en la primera fase del projecte de redacció del Pla Director i Usos de l’àmbit EDUSI (desenvolupament OI4), de l’estudi previ del conjunt arquitectònic “Les Cigarreres” i de la redacció del projecte bàsic i d’execució per a la rehabilitació de l'”Antiga Casa de Misericòrdia”.

Aquesta primera fase té com a objectiu la recuperació de la forma original del claustre existent, de manera similar al simètric (ja recuperat), així com els arcs del mateix i la recuperació de la forma original del pati corredor central.

Es tracta, com ha indicat l’edil d’Urbanisme, de “més de 22.000 metres repartits en tres fases, l’ús concret de les quals, la rehabilitació i el projecte arquitectònic en el Pla Director que ja età publicat en la web perquè els equips redactors es presenten a la licitació i això és el següent pas “.

Santos ha assenyalat “que en aquesta primera fase, l’objectiu era recuperar la volumetria original de la fàbrica de tabacs i de la Casa de la Misericòrdia i el que s’ha fet és demolir tots aquells edificis que estaven annexos a l’edifici i que no tenien valor arquitectònic, per a partir d’ací començar a tindre consciència dels que són els metres quadrats reals que existeixen i redactar un projecte de condicionament i restauració del que són els espais que queden actualment”.

Peral per la seua part ha indicat “que dins dels projectes més importants d’aquest 2020, es troba el Pla Director de les Cigarreres, que probablement ho tindrem licitat aquest mateix any, o com a més tard en el primer trimestre de 2021 i que dins de l’execució de la fase 1, contempla tota la rehabilitació de tota la Casa de la Misericòrdia que és una de les joies del Patrimoni de Cigarreres que compta amb un pressupost de 3.800.000 euros aproximadament”.

Per part seua, edil de Cultura, s’ha mostrat molt content “després de veure l’espai diàfan, en el qual les possibilitats d’usos culturals són immensos”. “Els més de 22.000 metres fa possible que els usos als quals es destinarà l’espai siguen transversals, ja que són moltes les regidories implicades en aquest gran projecte”.

EDUSI Alacant aconsegueix en 2019 el 30,3% de projectes aprovats amb 6.702.000 euros

Pressupostàriament, s’ha executat fins a desembre de 2019 (acumulat) un total de 4.890.000 €. D’altra banda es troba adjudicat pendent d’execució durant l’exercici 2019, actuacions per un total de 2.002.924 €, la qual cosa ascendeix a un total executat i adjudicat (pendent d’execució) a data de desembre de 2019 de 6.702.000 €.

D’altra banda, s’ha gestionat la subvenció d’altres institucions alienes a la EDUSI per a complementar actuacions al Castell Sant Ferran, que procedeixen de la Generalitat Valenciana, pel 41% de la sol·licitud, ascendint a 499.451 €, d’1.200.000 € pressupostats.

L’edil de coordinació ha indicat la seua satisfacció, ja que “Alacant ha realitzat una de les millors gestions de la EDUSI a Espanya i per aquest motiu ha sigut seleccionada pel Ministeri d’Hisenda per a preparar la 2a fase de la EDUSI que abastarà el període 2021-2027”.

Peral ha avançat que “per a l’any 2020 estem preparant ja projectes per valor d’aproximadament uns 2 milions d’euros, que se sumarien al total del que tenim aprovat i que aconseguiria com menys en aquest 2020 un total d’inversió de despesa de 8.345,204 euros i el 45% de l’execució. Evidentment no és un xifra final perquè podríem aconseguir executar una mica més de pressupost i això depén de com es vagen realitzant els terminis i projectes en aquest any.”

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

six + six =