Cultura programa fins al 23 de junio activitats del programa "Fogueres Culturals"

Entre els objectius d’aquest programa està donar una major visibilitat i suport a els diferents vessants de la cultura popular, i la seua relació directa amb el món de la festa

Cultura programa fins al 23 de junio activitats del programa "Fogueres Culturals"
14/06/2019 -

Després de l’èxit de les anteriors edicions, la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb la Diputació d’Alacant i la Federació de Fogueres, ha programat activitats culturals per al mes de juny, amb motiu de la celebració de les Fogueres.

Entre els objectius principals d’aquest programa està donar una major visibilitat i suport als diferents vessants de la cultura popular, i la seua relació directa amb el món de la festa, especialment de les Fogueres.

El diumenge 16 de juny d’11.30 a 13.30 hores, tindrà lloc una desfilada de grups de Cultura Popular, coordinat per la Federació de Folklore d’Alacant. El recorregut començarà en la Plaça de l’Ajuntament, Rambla, finalitzant en Alfonso el Savi. Els grups que participen són: Colla de nanos i gegants d’Alacant, Grups de dansa Cresol i Postiguet, Muixeranga d’Alacant i les Collas de Música tradicional:, Sant Antoni, Benacantil, Alacant, Sant Blai, L’Embolic i La Canya.

El dimecres 19 de juny a les 20 hores, en la Plaça de Bous, la Banda Simfònica participa amb un concert de pasdobles taurins en el Pregó taurí de les Fogueres de Sant Joan. L’acte serà presentat i comentat pel President de la tertúlia d’amics de Nimes, José María Jericó Serano.

1a part. El pasdoble a la Zarzuela

El Gato Montés de Manuel Penella
Agua, azucarillos y aguardiente de Federico Chueca
El puñao de rosas de Ruperto Chapí
La alegría de la huerta de Federico Chueca
La Calesera de Francisco Alonso

2a part. El pasdoble taurí

La Giralda de Eduardo López Juanrraz
Cielo Andaluz de Pascual Marquina
Chiclanera de L. Vega, R. Oropesa y A. Carmona
La concha flamenca de Perfecto Ortola

Finalment, el dissabte 23 de juny a les 19.30 hores, els alacantins i visitants podran gaudir d’una Dansà d´Alacant entorn de la Foguera oficial, en la Plaça de l’Ajuntament, que serà a càrrec dels grups de danses Cresol i Postiguet. Aquest acte, es realitza en col·laboració amb el concurs de llibrets de Fogueres 2019, organitzat per Lo Rat Penat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seven − three =