La Llar Provincial llueix des de hui el nom d'Antonio Fernández Valenzuela en l'entrada de l'edifici

El president de la Diputació participa en l’acte d’homenatge al polític i empresari extremeny, però alacantí d’adopció

La Llar Provincial llueix des de hui el nom d'Antonio Fernández Valenzuela en l'entrada de l'edifici
13/10/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i l’exvicepresident del Govern d’Espanya, Alfonso Guerra, han participat aquest matí en l’acte d’homenatge a Antonio Fernández Valenzuela en la Llar Provincial, instal·lacions que des del mes de maig passat porten el nom del qual fora president de la institució alacantina i que des de hui llueixen en la part alta de l’entrada a l’edifici.

Mazón ha volgut recordar en la seua al·locució diverses frases d’Antonio Fernández Valenzuela qui, malgrat ser “un home d’acció”, tenia expressions “lapidàries”. El president de la institució alacantina ha explicat que Valenzuela va ser un home de família, un pare per a molts, malgrat estar mancat d’aquesta figura, al mateix temps que ha ressaltat com a qualitats seues el respecte a l’adversari, el seu compromís polític i el seu instint.

A més, el responsable provincial ha reconegut que el que fora president de la Diputació i de la Cambra de Comerç ha sigut i continua sent una inspiració per a ell i que, malgrat no buscar la glòria ni el record, ha deixat una empremta inesborrable en una província “on no va nàixer, però que sempre va defensar”.

“És un dia molt important per a la província d’Alacant i amb aquest acte expressem el reconeixement de tota la societat i dels col·lectius veïnals, promotors d’aquesta iniciativa, a la seua figura. Estem emocionats, perquè la Llar Provincial Antonio Fernández Valenzuela quedarà per sempre”, ha conclòs Mazón.

Per part seua, Alfonso Guerra, qui ha repassat en el seu discurs les qualitats que, al seu judici, posseïa Fernández Valenzuela, com la de ser un home “bo, noble, singular i pràctic, lliure, valent, una persona refinada, discreta i amb un sentit irònic de l’humor, que infonia respecte i vivia en llibertat”, ha tingut paraules d’afecte i respecte cap a la família del polític i empresari, a qui li unia una forta relació d’amistat.

Després d’una al·locució plagada de cites literàries de poetes i novel·listes com Alejandra Pizarnik, Virgili, Albert Camus, Marcel Proust, Julio Mariscal o Miguel Hernández, Guerra ha insistit que amb aquest reconeixement “celebrem un acte d’esperança i se’ns convoca a familiars i amics”, per a recordar a un home que “va ser un gran socialista, però sobretot un ésser humà d’una extraordinària excepcionalitat”.

El fill de Valenzuela, Rafael Fernández, ha sigut l’encarregat de tancar el torn d’intervencions, enumerant les qualitats del seu pare com a persona, polític i membre actiu de la societat civil, terrenys en els quals va ocupar diverses responsabilitats. Ha volgut, així mateix, agrair a tots els col·lectius implicats en aquest reconeixement el seu gest, així com la col·laboració i presència de Carlos Mazón i d’Alfonso Guerra.

Finalment, el seu fill ha volgut recordar que la Llar Provincial “era la xiqueta bonica del meu pare, potser per les seues vivències i perquè les persones majors i els xiquets eren per a ell els més febles i, per tant, els que considerava més necessitats de protecció”.

Durant el transcurs de l’acte, que ha comptat també amb la presència de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, de la Corporació Provincial, així com amb la dels expresidents de la institució provincial Antonio Mira Perceval, juliol d’Espanya i José Joaquín Ripoll, a més d’altres autoritats, s’ha descobert el cartell amb la nova denominació Llar Provincial Antonio Fernández Valenzuela, així com una placa commemorativa.

Canvi de nom Llar Provincial

La Llar Provincial, amb l’aprovació per unanimitat del ple de la Diputació del passat mes de maig, ha passat a denominar-se Antonio Fernández Valenzuela com a reconeixement a qui fora president de la institució provincial entre 1983 i 1991 i vinculat durant molts anys a aquest centre d’acolliment, on va viure sent xiquet.

La proposta va partir de les juntes de districte de la ciutat d’Alacant, concretament del barri de la Florida, on Valenzuela va viure molts anys. La petició va ser traslladada a Carlos Mazón, qui va acollir amb predisposició la rogació, donada la rellevància i trajectòria política, social, cultural i econòmica d’Antonio Fernández Valenzuela a la província.

La Llar Provincial és una instal·lació soci assistencial que compta amb un Centre de Recepció i Acolliment de Menors, una Escola Infantil, una Residència de Majors i una altra de becaris universitaris i esportistes. En les seues dependències, en les quals se situen a més infraestructures esportives, una piscina coberta, sales de formació i una Sala d’actes, es para atenció especialitzada i integral a persones assistides o vàlides, així com allotjament a menors de 0 a 6 anys derivats de la Conselleria de Benestar Social.

Fernández Valenzuela, nascut a Badajoz, però alacantí d’adopció, va ser aprenenta en la impremta de la Diputació d’Alacant després de la defunció del seu pare, moment en el qual va ingressar en la Llar Provincial, situat llavors en el passeig de Campoamor. Va dedicar la seua vida a la política alacantina i a la defensa del municipalisme i bona part del seu recorregut públic va estar lligat a la Llar Provincial, en el qual va dur a terme una gran transformació com a centre d’acolliment i l’essència del qual és la que perdura en l’actualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =