L'Autobús del Nadal supera els 12.800 usuaris, un 75% més que l'any passat

L’autobús gratuït va recórrer els punts neuràlgics del Nadal alacantí entre el 20 de desembre i el 4 de gener

L'Autobús del Nadal supera els 12.800 usuaris, un 75% més que l'any passat
09/01/2020 -

Un total de 12.864 usuaris van utilitzar l’Autobús del Nadal a Alacant, entre el 20 de desembre i el 4 de gener, per a recórrer de manera gratuïta tots els punts neuràlgics d’aquesta celebració en la capital de la província. Aquesta xifra representa l’increment del 75 per cent en el nombre de viatgers, enfront dels 7.357 registrats en el mateix període en 2018. El regidor de Transport de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar, ha destacat “l’èxit d’aquesta iniciativa que incrementa en 5.507 passatgers als registrats en el primer any d’implantació de la línia per a millorar la mobilitat en l’espai urbà en aquestes dates tan assenyalades, la qual cosa dóna una mostra de l’interés que ha despertat entre els alacantins i visitants”.

Villar ha ressaltat que “la línia, en el seu segon any de funcionament, ha tingut un magnífic acolliment per alacantins i visitants amb xifres d’usuaris que demostren la seua necessitat i el compliment de l’objectiu inicial afavorir la mobilitat amb el foment del transport públic a Alacant, evitar que la gent es desplace amb cotxe pel centre de la nostra ciutat formant retencions i a més de forma gratuïta”.

L’autobús del Nadal va prestar servei gratuït entre el 20 de desembre i el 4 de gener, des de les 9 a les 22.30 hores i amb un horari de pas de 10 minuts. L’itinerari va discórrer entre la Rambla, carrer Sant Vicent, Plaça d’Espanya, Calderón, Alfons El Savi, Federico Soto, Teatre i Bailén; amb parades en els números 4 i 6 de la Rambla (per a acudir a veure el Vídeo Mapping de l’Ajuntament o el Betlem del vestíbul de la Casa Consistorial o l’Associació de Belenistes), Panteó de Quijano (Casa de Papá Noel, Betlem Artístic, mercat ambulant nadalenc, la pista de gel i tobogan gegant en la plaça de Bous) i Avinguda de Federico Soto (Mercat ambulant d’Artesania, Betlem Social de la Montañeta i el Market Christmas de Sèneca).

En total han utilitzat aquesta línia especial un total de 12.864 usuaris, enfront dels 7.357 de 2018 en aquest mateix període. Els dies que més persones han utilitzat l’autobús del Nadal han sigut el 22 de desembre amb 1.068 usuaris i el 25 de desembre amb 1.090, amb increments del 173 i 85 per cent, respectivament. També destacar que la resta de dies de funcionament ha mantingut percentatges de pròxims o superiors al 70 per cent de viatgers, per a completar el període amb un increment del 75 per cent.

Així mateix destacar que tots els dies s’ha superat el nombre d’usuaris respecte a l’any anterior. Destaca el dia 21 de desembre que s’ha passat de 186 a 809, amb un increment del 463 per cent.

“Cal ressaltar que en la primera setmana de funcionament es va aconseguir que més de 5.500 persones deixaren el vehicle privat a casa i optaren per pujar amb els més xicotets en l’Autobús del Nadal, doblegant el nombre de viatgers respecte a l’any anterior, tot un èxit que anima a visitar la nostra ciutat al fet que ho facen en transport públic”, ha ressaltat Villar.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × one =