Mazón: “El Corredor Mediterrani ha de connectar el Port i Aeroport d'Alacant”

El president participa en la inauguració d’una jornada que analitza el present i futur d’aquesta infraestructura a Alacant

Mazón: “El Corredor Mediterrani ha de connectar el Port i Aeroport d'Alacant”
28/10/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha assegurat, respecte a l’arribada del Corredor Mediterrani a la província, que “no permetrem que es continue avançant en un projecte sense aclarir els dubtes que presenta”. Per això, ha reclamat “de manera urgent” tres qüestions fonamentals que ha de conjuminar aquesta infraestructura: la seua connexió amb el Port d’Alacant i també amb l’Aeroport Alacant-Elx i el desdoblament de via cap a la costa.

“Ens estem jugant la nostra connexió amb Àfrica, però també amb els països escandinaus i cap a Rússia” ha emfatitzat el president, qui ha puntualitzat que “estem en un moment clau, però sense la consecució d’aquests tres reptes desgraciadament començarem a no saludar al Corredor Mediterrani amb les mateixes possibilitats de futur amb què el fan altres territoris”.

El president de la institució provincial s’ha expressat així després de participar en la inauguració de la jornada sobre el ‘Corredor Mediterrani: Alacant, present i futur’ que s’ha celebrat en el MARQ sota l’auspici del FERRMED i del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana.

Allí, Mazón ha ressaltat la importància que té aquesta infraestructura per al desenvolupament i auge de l’exportació provincial, que compta amb uns paràmetres de qualitat consolidats i valorats en sectors tan potents com el joguet, el calçat, el marbre i l’hortofructícola, però ha matisat que té “manques, ombres i incerteses sobretot per a la província”.

“Estem en un moment en el qual el Corredor Mediterrani necessita un encaix clar i una connexió amb punts estratègics per al nostre territori”, segons ha remarcat, al mateix temps que ha asseverat que hi ha altres províncies que es congratulen d’aquesta iniciativa, “però bé és cert que tenen solucionades la major part de les seues infraestructures, nosaltres no”.

En l’obertura han participat també l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana, Salvador Puigdengolas, així com el president de FERRMED, Joan Amorós. La sessió ha prosseguit amb una ponència sobre l’estat actual i les necessitats del Corredor Mediterrani a la província i una taula redona en la qual experts industrials, empresarials i tècnics han debatut sobre aquesta connexió ferroviària, de mercaderies i persones, que a la província es planteja com un node fonamental per a l’empenyiment econòmic de la resta d’Europa.

Finalment, el president ha concretat que “nosaltres, juntament amb Ferrmed, que és el lobby empresarial i institucional que està pressionant tant a la Unió Europea com al Govern d’Espanya, estem units i seguirem amb la nostra capacitat d’interlocució i reivindicació, una postura que comporta plantejaments i alternatives”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × three =