La Comissió d'investigació acorda que no va haver-hi fraccionament de contractes en Habitatge

Els cinc grups polítics de la Corporació determinen reprovar al gerent del Patronat de l’Habitatge per falta de transparència

La Comissió d'investigació acorda que no va haver-hi fraccionament de contractes en Habitatge
07/05/2019 -

La Comissió Específica del Ple de l’Ajuntament que ha analitzat diversos contractes per obres tramitats pel Patronat Municipal de l’Habitatge va celebrar ahir la seua última sessió, aconseguint les seues conclusions per unanimitat, segons ha informat en concloure la mateixa el seu president, José Ramón González, del PP. Les resolucions de la Comissió seran elevades al Ple.

Regidors de PP, PSOE, Ciutadans, Guanyar i Compromís han pres part en el debat en el si de la Comissió, que ha tingut lloc a primera hora de la vesprada a la sala de la Junta de govern de l’Ajuntament.

La Comissió ha determinat per unanimitat que no s’ha pogut acreditar el fraccionament de contractes per part del Patronat a l’hora d’escometre treballs de condicionament del Centre 14.

Els diversos representants de la Corporació si han estat d’acord en la reprovació del gerent del Patronat per falta de transparència en la seua gestió. També han plantejat examinar el model de gestió i funcionament d’aquest organisme, a causa de les fallades detectades, “dels quals va deixar referència l’interventor municipal”.

La Comissió ha conclòs també que s’han de pagar les factures a l’empresa que ha fet els treballs de condicionament del local municipal, al marge dels informes dispars sobre la forma de la seua tramitació administrativa.

El grup de treball ha incidit, a més, que els polítics que van exercir la presidència del Patronat de l’Habitatge no van poder exercir la seua funció de vigilància i adreça política a causa de la falta puntual d’informació. Del que es desprén que “l’actuació del gerent ha dificultat que els polítics pogueren efectuar el seu degut control”. “Falla el control polític pel fet que falla la informació per part del gerent als responsables polítics”.

Els grups de la Corporació han plantejat posar sobre la taula la possible dissolució del Patronat de l’Habitatge, amb el que es traspassarien les seues competències a la Regidoria d’Urbanisme, segons els seus testimoniatges.

José Ramón González, del PP, regidor de Recursos Humans i Seguretat, que ha actuat de president de la Comissió no permanent del Ple, ha destacat en finalitzar la mateixa que “els diferents Grups polítics han intentat consensuar i aconseguir unes conclusions per unanimitat i com a president agraïsc el treball que tots han realitzat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × three =