La Diputació d'Alacant uneix en una exposició col·lectiva el treball d'artistes alacantins i russos

La mostra romandrà en el Palau Provincial fins al pròxim 12 d’octubre

La Diputació d'Alacant uneix en una exposició col·lectiva el treball d'artistes alacantins i russos
13/09/2019 -

La Sala d’Exposicions del Palau Provincial acull fins al pròxim 12 d’octubre l’exposició ‘Muses: Rússia i Alacant’, fruit de la col·laboració entre les associacions Voggart i LAD. La mostra col·lectiva conjumina 35 obres pictòriques i fotogràfiques de 16 artistes. El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha inaugurat aquest matí la mostra, acompanyat pel president de l’Associació Difusió Artística Voggart, Rafael Ramos.

Carlos Mazón ha assegurat que “aquesta interessant proposta s’emmarca dins d’una variada programació cultural amb la qual volem obrir el Palau Provincial a tota la ciutadania com a part del nostre ferm compromís amb la cultura i l’art”.

“Amb aquesta mostra permetem que el públic rus conega l’obra de destacats artistes alacantins i que nosaltres coneguem el llegat d’altíssima envergadura tècnica i cultural dels artistes russos. Hui és un dia d’agermanament”, ha concretat el president.

Aquesta nova proposta expositiva ha sigut organitzada amb motiu del Festival de Cinema Rus Volna que celebra la seua cinquena edició. L’organització ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Difusió Artística Voggart i l’Associació Cultural LAD d’acció social, que reuneix immigrants de Rússia i Europa de l’Est.

‘Muses: Rússia i Alacant’ presenta obres de prestigiosos artistes i contraposa diferents peces i estètiques de pintura i fotografia. Les obres dels creadors russos i alacantins estan dedicades a la figura de les muses com a deesses inspiradores de l’art i la bellesa en la mitologia clàssica.

L’exposició està dividida en dos blocs diferenciats. Un d’ells ho conformen les peces dels artistes russos amb una col·lecció privada de la galerista Galina Maxwell dels autors Timur Akhmedov, Uriy Ponomarev, Viktor Manukovsky, Boris Buryak, Vitali Kuleshov, Viktor Dovbenko, M.D Petrov, Nikolai Andrushenko, Ksenia Uspensakaia, Theo Platt i Kate Bortsova. L’altre bloc correspon a obres d’autors espanyols com Borja López Ferrer, Nemecatj, Maite Sierra, Juan Valera Montoro i Remigio Soler.

Finalment, Rafael Ramos ha comentat que l’exposició “tracta d’acostar la cultura russa i l’alacantina que, sorprenentment, malgrat ser dues cultures diferents, tenen molts paral·lelismes i formes de veure la vida similar, partint de països tan dispars”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =