La Diputació licita els primers contractes reservats a Centres Especials d'Ocupació i empreses d'inserció

Contractació inclou en el sistema de reserva el subministrament de material promocional i el manteniment del jardí dels parcs arqueològics de Lucentum i La Illeta dels Banyets

La Diputació licita els primers contractes reservats a Centres Especials d'Ocupació i empreses d'inserció
05/05/2021 -

La Diputació d’Alacant ha iniciat la licitació dels primers contractes en l’adjudicació dels quals podran participar exclusivament els Centres Especials d’Ús d’iniciativa social i les empreses d’inserció. La institució aplica d’aquesta manera el sistema de reserva de contractes al servei de subministrament de material promocional i al de manteniment de les zones de jardí i arbratge dels parcs arqueològics de Lucentum i La Illeta dels Banyets.

El diputat de Contractació, Juan de Dios Navarro, ha ressaltat que gràcies a aquests dos primers contractes “les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social tindran més oportunitats d’ocupació” i ha incidit en què “la Diputació compleix d’aquesta manera amb el seu compromís d’afavorir una contractació pública socialment més responsable”.

La institució provincial va aprovar el mes de desembre passat el sistema de reserva de contractes fixant en almenys un 7% el percentatge mínim en els procediments d’adjudicació, tres punts per damunt del qual recomana la Llei de Contractes del Sector Públic.

“Aquest és el principi d’un llarg camí que té com a fi la integració i la normalització i que volem que servisca com a exemple per als 141 municipis de la província d’Alacant perquè des de les administracions puguem aportar el nostre granet d’arena per a afavorir l’ocupabilitat d’aquests col·lectius”, ha assenyalat Navarro.

El contracte del subministrament de material promocional -marxandatge- de la Diputació compta amb un pressupost de licitació de 35.403 euros i un termini de duració de dotze mesos prorrogable per altres punts. Per part seua, el contracte per al manteniment de les zones enjardinades dels parcs arqueològics ascendeix a 71.874 euros i la duració del mateix és també de dotze mesos ampliable a altres 24. En tots dos casos el preu més baix serà l’únic criteri d’adjudicació.

La província d’Alacant compta en l’actualitat amb tres empreses d’inserció social i una trentena de centres especials d’ocupació “que es veuran especialment beneficiats de la reserva dels drets de participació”.

Tal com ha recordat Navarro, la Diputació ha editat una guia per a informar aquestes entitats del tercer sector i als ajuntaments del contingut de la Llei de Contractes Públics i orientar-les en el procés de contractació pública i les seues licitacions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × five =