La Policia Local comença inspeccions per a controlar la venda il·legal del material pirotècnic

El Cos de Policia ha decomissat el primer dia 55.000 petards en un bazar

La Policia Local comença inspeccions per a controlar la venda il·legal del material pirotècnic
20/06/2019 -

El regidor de seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha informat hui que la Policia Local d’Alacant ha iniciat l’operatiu especial per a combatre la venda il·legal de material pirotècnic, així com reforçar el control sobre la venda ambulant i la dispensació de begudes alcohòliques en les vies públiques durant aquestes Fogueres.

Intervenció policial decomís de 55.000 petards

Els agents de Policia Local en el seu primer dia de l’operatiu d’ahir tard van intervenir en un basar situat el carrer Juan de Juanes, en una inspecció, un total de 2.750 caixes amb 55.000 unitats de petards que tenien emmagatzemats i estaven sent distribuïdes de forma il·legal sense permís.

Segons fonts policials l’operació es va realitzar durant la vesprada d’ahir al voltant de les 19,30 hores, una desena de Policies Locals van realitzar controls i inspeccions en diferents punts de la ciutat per a evitar la venda il·legal de petards, i se’ls va alçar una acta per venda il·legal i emmagatzematge de material pirotècnic amb sancions de 600 i 3.000 euros.

Inspeccions policials en Fogueres

Des de la policia expliquen la importància de realitzar inspeccions i controlar el magatzematge, la venda i la manipulació inadequada de productes pirotècnics per a evitar que es puguen produir accidents o incidents en aquestes festes.

Al respecte, l’edil de Seguretat, José Ramón González, ha destacat que des de la policia es vigilarà i controlar de “forma diària i especial” la venda il·legal de productes pirotècnics a menors i intervindran en serveis relacionats amb la comercialització il·lícita d’aquests productes amb l’objectiu d'”evitar perills i prevenir possibles accidents”.

Campanya de control policial material pirotècnic

Així mateix amb aquesta campanya de control de material pirotècnic la policia realitzarà també inspeccions dels establiments autoritzats, per a comprovar si els llocs on es comercialitza amb aquests productes compleixen amb les condicions de seguretat i magatzematge.

La Regidoria d’Ocupació de la Via Pública tramita els permisos i autoritzacions per als establiments temporals durant aquestes festes les denominades ‘casetes’, que realitzen la venda de productes pirotècnics.

D’acord amb aquest pla de control, tots els establiments que vendran material pirotècnic durant les festes de Fogueres seran inspeccionats per a comprovar que compleixen tots els requisits exigits en les corresponents autoritzacions. Així mateix, realitzaran el control i vigilància de la venda il·legal de material pirotècnic.

Material pirotècnic intervingut en les passades Fogueres 2019: 109.750 petards i 25 actes de sanció

La Policia Local d’Alacant va intervenir en les operacions contra la venda il·legal de material pirotècnic de Fogueres del 2018 on es va alçar un total de 25 actes, i va decomissar a Alacant més de 109.750 petards en 8.510 caixes que estaven sent distribuïts en llocs de venda ambulant il·legal i comerços. Els agents van intervenir també tres furgonetes que tenien emmagatzemats.

Les actes de sanció per venda ambulant il·legal i emmagatzematge de material pirotècnic tenen sancions de 600 i 3.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 5 =