La Regidoria de Festes convoca els concursos de les fogueres oficials adulta i infantil

La quantia se situa en 98.800 euros en el cas de la primera, i de 20.200 en el segon dels casos

La Regidoria de Festes convoca els concursos de les fogueres oficials adulta i infantil
30/09/2019 -

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Manuel Jiménez, ha convocat els concursos per a la construcció, plantà i cremà de les Fogueres Oficials 2020. El pressupost destinat a l’adulta , incloent-hi l’IVA, arriba a 98.800 euros. En el cas de la infantil, se situa en 20.200 euros. El termini per a presentar els projectes finalitza el 14 d’octubre, a les 13 hores.

Foguera adulta

Les dimensions de la foguera adulta no podran excedir els 20 metres d’altura. La base no serà superior a 12×12 metres, sense que totes dues dimensions coincidisquen. Els materials bàsics de construcció seran el cartó i la fusta. L’ús de polímers serà, com a màxim, del 15%, en proporció al pes i al volum del monument. El denominat poliespà no superarà el 30%. Les cartel·les, en lletra clara i llegible, estaran escrites en castellà i valencià. El nombre mínim de ninots, que hauran de ser originals, és de 28.

Foguera infantil

Les dimensions de la foguera infantil no podran excedir els tres metres d’altura. La seua base no serà superior a 3×3 metres. Com en el cas de l’adulta, l’ús de polímers queda limitat al 15% i el de poliespà, al 30%. Les cartel·les també hauran d’estar retolades en castellà i valencià. Els díhuit ninots, com a mínim, que contindran, hauran de ser originals.

Criteris de valoració

Els criteris de valoració que tindrà en compte el jurat es basaran en la creativitat, equilibri, proporcionalitat, originalitat, modelatge i cromatisme, i contingut i crítica. En el cas de la infantil també es valorarà l’ús d’un llenguatge apropiat per al públic infantil i juvenil. També, la inclusió d’elements i/o propostes que potencien la integració i participació del col·lectiu infantil en les Fogueres.

Presentació de propostes

Les propostes hauran de ser presentades en el Servei de Festes i Ocupació de la Via Pública de l’Ajuntament d’Alacant, situat al carrer Càndid Jimeno Gargallo, 1. (5a i 8a plantes) -Casa de la Festa-.

Al costat de la documentació sol·licitada, els qui participen en el concurs -adult i infantil- hauran de presentar dos esbossos que reflectisquen les parts anterior i posterior de la foguera a tot color, en sentit vertical i amb detall d’escala. El format no haurà de ser superior a 50×70 centímetres. A més, una maqueta. En el cas de l’adulta, a una escala 1.20; en el de la infantil, a 1.17

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve + seven =