lacant trasllada durant dos mesos les parades de busos i taxis de la Isleta per obres

La parada de taxi canvia de l’actual ubicació a un dels carrils interiors de la glorieta mentre que les parades del bus es retarden uns metres més arrere

lacant trasllada durant dos mesos les parades de busos i taxis de la Isleta per obres
19/08/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant informa que les parades de taxi i autobusos urbans situats en la isleta de l’Albufereta es trasllada des de demà durant els dos pròxims mesos per l’inici a partir del dilluns d’una nova fase de les obres d’adequació de les voreres i l’entorn d’aquesta. D’aquesta forma la parada de taxi es canviarà a un dels carrils interns de la glorieta en el costat de l’Albufereta i les parades d’autobusos es retardaran uns metres més arrere de la seua actual ubicació.

La citada actuació afectarà la parada en aquest punt de les línies 21, 38, 09, 22, així com a les nocturnes 21N i 22N. Les noves parades se situarà en el tram anterior del viari en el sentit de la marxa dels vehicles i comptaran amb una longitud de 24 metres. Des de l’àrea de Trànsit que dirigeix el regidor, José Ramón González, s’ha informat que aquesta actuació en qualsevol cas no interromprà el pas del bus, ni desviaments, mantenint les seues parades en la nova ubicació, igual que en la parada del taxi que malgrat que el seu trasllat en la mateixa glorieta mantindrà la seua activitat habitual.

Projecte de la Isleta

Les obres de renovació de l’entorn de la Illeta tenen com a objectiu fer accessibles les voreres i col·locar mobiliari urbà, així com eliminar el carril interior de circulació, millorar l’enllumenat o ampliar les zones enjardinades amb nous arbres. Amb aquesta inversió el consistori realitzarà una actuació integral per a crear una zona més agradable per a veïns i vianants, i es millorarà la imatge i la funcionalitat de l’entorn de la Illeta.

El projecte contempla actuacions tant en l’àmbit peatonalcomo en el de circulació de vehicles. Concretament, es reduirà la superfície dels carrils de circulació, eliminant el carril interior per a aconseguir ampliar l’espai per als vianants, col·locació de rajoles de formigó, una nova vorada en les illetes amb deflactors i la pavimentació de les mateixes amb granit. Així mateix, està previst millorar les instal·lacions elèctriques i de reg, la plantació d’arbres i arbustos, l’eliminació del carril interior de la rotonda i la col·locació de mobiliari urbà i senyalització vertical i horitzontal.

Respecte a la il·luminació, el nou projecte de la Illeta contempla també millores de les llums, així com una major eficiència energètica per a tota la zona. Se substituiran les lluminàries actuals per unes amb tecnologia led, per la qual cosa s’ha projectat una nova xarxa de canalitzacions elèctriques.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − six =