L'Ajuntament aprova inversions en obres de millora per 1.251.934 euros

Es milloraran les instal·lacions esportives i les zones verdes de la ciutat

L'Ajuntament aprova inversions en obres de millora per 1.251.934 euros
07/05/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant destinarà la suma d’1.251.934 euros repartits en els projectes de “Millora d’instal·lacions en infraestructures lliure-verda esportives”, per import de 534.663 euros; “Treballs de reparació paviments terrencs i elements d’obra civil en zones verdes municipals”, al qual es destinen 363.694 euros; i “Condicionament i renovació de diverses instal·lacions de la Ciutat Esportiva d’Alacant”, per la quantitat de 353.577 euros, que es dividirà entre dos lots.

La portaveu de l’equip de govern municipal, Mari Carmen de España, ha explicat que “la Junta de Govern ha adjudicat els contractes dels tres projectes, que formen part de les inversions financerament sostenibles, de l’exercici 2018, i que milloraran les condicions de diverses instal·lacions esportives de la ciutat, inclosa la Ciutat Esportiva, i de les zones verdes”.

Adequació de les infraestructures esportives

El projecte de millora de les instal·lacions en infraestructures lliure-verda esportives, que s’ha adjudicat per més de 530.000 euros, pretén reparar i millorar aquests equipaments per a garantir unes condicions adequades de qualitat i seguretat.

Així mateix, tal com ha explicat d’Espanya, un altre dels objectius és “la diversificació dels tipus d’esports que es puguen practicar en aquestes zones, així com facilitar l’accés als equips de neteja per a aconseguir un correcte manteniment de les instal·lacions”.

L’actuació es durà a terme als parcs del Palmerar i Muntanya Tossal, en l’Antic Hipòdrom i als carrers Princesa Mercedes, Sacerdot Isidro Albert, Benifallim, Quars i Diputat Antonio García Miralles. A més, s’escometran treballs en les places Florida Babel i Paternina, així com en les avingudes Jaume II i Unicef.

Reparació en paviments i elements d’obra civil en zones verdes

L’objectiu general del projecte se centra en la reparació de paviments terrencs deteriorats per diferents motius, com el pas del temps, pendents excessives i falta de drenatge, entre altres, així com la reparació d’elements d’obra, entre els quals es troben vorades o arquetes.

A més, s’escometrà el repintat del mobiliari existent en bancs, pèrgoles o pilons de tal manera que les zones verdes sobre les quals s’actue lluïsquen amb decòrum i presenten una menor despesa de manteniment futur, a part d’una millor percepció per part dels usuaris.

En aquest sentit, el contracte per a l’execució de les obres de millora s’ha adjudicat a la mercantil “M.O.A. E INVOLUCRA TERRIZOS ZONAS VERDES ALICANTE, UTE” per un import de 363.694,12 euros. Així mateix, des de la Regidoria d’Infraestructures i Manteniment que dirigeix l’edil Israel Cortés, s’ha proposat una reforma i una adaptació de paviments i ordenació per a un millor ús i gaudi com a espai públic als criteris de qualitat, sostenibilitat i accessibilitat demandats pels ciutadans.

Les actuacions previstes pretenen millorar i adequar aquests espais urbans, a més d’obtenir una millor integració amb el mitjà urbà de la zona i possibilitar l’adequada utilització d’aquesta.

D’aquesta manera es millorarà la mobilitat per als vianants i es garantirà itineraris accessibles, juntament amb mesures de millora de la qualitat ambiental amb incorporació d’arbratge urbà i mobiliari concorde a les necessitats.

Millores en la Ciutat Esportiva

El contracte relatiu a l’execució de les obres compreses en el projecte de “Millores a la Ciutat Esportiva” s’ha adjudicat de manera que el lot 1 queda a favor de la mercantil Inelsa Enginyeria i Infrestructuras, S.L., per import de 163.229 euros, i el lot 2 a favor de la mercantil Realturf Systems, S.L., per 190.348 euros.

Les operacions englobades en el lot 1 tenen per objectiu la millora de la pista d’atletisme i frontó. Per a això, s’escometrà la reparació superficial del paviment de la pista d’atletisme i la renovació de l’acabat de la mateixa amb nou marcat i pintat, l’adequació de la jardineria i la neteja de la canaleta perimetral de la pista i col·locació de reixetes intermèdies.

A més, es preveu realitzar la reparació superficial de la pista de frontó annexa a la pista d’atletisme, a través de l’adequació de l’acabat de la pista també amb nou marcat i pintat; la reparació i repintat de les parets i la inserció d’una nova canaleta que reculla les aigües.

Pel que fa al lot 2, la fi és adequar el terreny de joc, compost d’un camp de futbol 11, de 4.077 metres quadrats de superfície; dues pistes de bàsquet; una pista d’atletisme i les zones de circulació.

Per a això, es contempla renovar per complet la gespa, canviar els aspersors per canons, instal·lar un calderí i un programador de reg, pintar el paviment de les pistes de bàsquet, substituir part d’instal·lació d’il·luminació, canviar les porteries, les xarxes i el mobiliari, netejar els embornals i realitzar labors de manteniment i neteja.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × two =