L'Ajuntament escomet la creació d'un Centre per a majors en la Plaça d'Amèrica

L’empresa constructora ja ha començat els treballs, pressupostats en el projecte municipal en 34.600 euros i licitats a la baixa

L'Ajuntament escomet la creació d'un Centre per a majors en la Plaça d'Amèrica
21/05/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant va iniciar dilluns passat, 13 de maig, els treballs de construcció per a remodelar uns antics baixos comercials i transformar-los en el nou Centre municipal per a majors de la Plaça d’Amèrica. Es tracta d’un Centre que podrà donar servei a un centenar de persones, especialment, majors de 65 anys, prejubilats amb més de 60 anys i els seus cònjuges.

Els locals en qüestió han sigut llogats des de la Corporació. Aquests espais es trobaven buits i mitjançant les obres ja licitades i adjudicades es transformaran en un Centre de dia amb sales de reunions, despatx, dues condícies adaptades, sistema contra-incendis, televisió, etc.

Des de la Regidoria d’Infraestructures que dirigeix Israel Cortés han informat que dilluns passat es va emetre l’acta de replanteig i van donar començament els treballs de modernització dels locals. Entre les primeres labors a escometre estan les que milloraran l’accessibilitat del centre, eliminant esglaons i barreres, per a facilitar en la mesura del possible la mobilitat de les persones. Els locals, al principi, no complien aquests requisits.

El projecte d’obres va ser licitat amb un valor de 34.621 euros, encara que l’empresa que ha començat les obres va licitar a la baixa i farà els treballs per una quantitat menor, segons els tècnics municipals.

Des de la Regidoria d’Infraestructures precisen que el termini per a acabar aquesta obra és de dos mesos, per la qual cosa entorn del 15 de juliol hauria d’estar finalitzada.

El nou Centre de majors passarà a engrossir la xarxa municipal d’aquest tipus d’establiments gestionats des de la regidoria d’Acció social per a afavorir la integració i que es compon dels establiments de Ciutat d’Assís, Divina Pastora, Gabriel Miró, Garbinet, Gastón Castelló, Joan XXIII, La Florida, Los Angeles, Pla-Carolinas, Platges, Rabasa, Sant Blas, Sant Gabriel, Tómbola, Urbanova, Villafranqueza i Verge del Remei.

Els centres de majors, distribuïts pels barris de la ciutat, contribueixen a acostar l’administració local a la ciutadania i treballen afavorint la intercomunicació entre els seus socis, la qual cosa pot evitar situacions d’exclusió o aïllament social.

El Centre de majors de la plaça d’Amèrica funcionarà de manera independent a l’Edifici Intergeneracional que obri les seues portes en aqueixa mateixa glorieta i que suposa un exemple de convivència, que ha sigut visitat per mitjans de comunicació de diversos països pel seu interés social.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − nine =