L'Ajuntament obté la inclusió del nou col·legi El Somi en el Programa Edificant

[L’Ajuntament obté l’acceptació de la Conselleria d’Educació per a la inclusió del nou col·legi El Somi en el Programa Edificant:]

L'Ajuntament obté la inclusió del nou col·legi El Somi en el Programa Edificant
15/05/2019 -

La portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant i regidora d’Educació, Mari Carmen de España, ha informat que la conselleria d’Educació ha remés l’acceptació de la proposta municipal per a la construcció del nou centre d’Educació Especial El Somni dins del Pla Edificant. Aquest centre es troba provisionalment en instal·lacions del Centre Dr. Esquerdo en l’avinguda de Dénia i dóna atenció a alumnes amb diversitat funcional de 12 i 21 anys.

D’Espanya visitarà hui a la comunitat educativa per a anunciar-los l’acceptació i traslladar-los que ja s’ha encarregat que s’adapte la memòria valorada a les necessitats plantejades per la Conselleria com a pas previ a l’aprovació definitiva d’aquesta, la consignació pressupostària, redacció del projecte, licitació i construcció.

“Cal agrair a la conselleria que haja atés finalment la sol·licitud de l’Ajuntament d’Alacant amb la qual donarem una solució definitiva a un centre d’Educació Especial els alumnes de la qual es trobaven en una situació insostenible compartint aules del col·legi d’Educació Infantil i Primària Gloria Fuertes i als quals vam haver de donar una solució provisional en instal·lacions del Centre Dr. Esquerdo gràcies al suport de la Diputació d’Alacant” ha comentat la regidora d’Educació.

L’Ajuntament va elevar per a la seua inclusió en Edificat una memòria tècnica inicial, que una vegada supervisada ha sigut acceptada i que ara haurà d’ajustar a les necessitats educatives plantejades per la Conselleria d’Educació.

Segons aquestes necessitats, el nou centre escolar ocuparà una parcel·la cedida per l’Ajuntament que està situada entre l’avinguda Illa de Corfu i el PAU2 de 10.659 metres quadrats. La Conselleria d’Educació preveu que el nou centre compte amb 12 aules per a donar cabuda a 100 llocs escolars, més els programes formatius de qualificació bàsica.

Les 12 aules hauran de comptar amb 30 metres quadrats, un recinte de descans annex de 20 metres quadrats i condícia. També s’habilitaran altres quatre aules per a grups -una per cada mòdul o grup d’aules-.

A més, el nou centre que construirà l’Ajuntament amb el finançament de la Generalitat a través del pla Edificant, comptarà amb despatx de direcció i de prefectura d’estudis, secretaria, sala de personal del centre, biblioteca, infermeria, sala de visites, sala de l’AMPA, consergeria, menjador, sala d’usos múltiples, despatxos de psicopedagogs amb zones de treball personal, orientació i d’aïllament amb embuatat de parets i sòl.

També s’habilitaran un despatx per a un tècnic en Treball Social, aula polivalent, taller d’activitats domèstiques, sala d’equips de cicle, magatzems, condícies i sales d’instal·lacions tècniques, entre altres. En total, 3.495 metres construïts. En l’exterior comptarà amb zona de jocs, horta, zona enjardinada, estacionament i superfície per a possibles ampliacions futures.

La construcció d’aquest nou col·legi serà finançat pel pla Edificant.
 El Somni compte en l’actualitat amb alumnes amb diferents discapacitats: autisme, síndrome de Down, Asperger, entre altres. Amb aquesta base, el centre aspira a treballar en la «inclusió plena» dels seus alumnes en la societat. Per a això, se centra en la formació sociolaboral dels joves per a enfocar el seu futur cap a branques de la Formació Professional com l’hostaleria, el turisme, les infraestructures o la cura personal.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eleven − ten =