L'alcalde visita la reforma del Centre de Majors de San Gabriel

Aquesta reforma ha permés ampliar la seua cafeteria i millorar la sala multiusos i oficines

L'alcalde visita la reforma del Centre de Majors de San Gabriel
14/06/2019 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha visitat el Centre de Majors de Sant Gabriel amb motiu de les obres de reforma de les instal·lacions que s’han desenvolupat durant l’últim mes i mig amb una inversió de 15.000 euros. Aquesta instal·lació presta servei a 940 persones adultes del barri i està situat entre els carrers Rafael Escolano i De l’amistat. Amb aquesta actuació es dota a l’immoble d’una cafeteria d’uns 200 metres quadrats, es millora la sala multiusos i s’habilita un nou despatx atenent les necessitats plantejades per l’associació de jubilats i pensionistes. Barcala ha explicat que l’Ajuntament treballa en el projecte que permetrà convertir l’immoble en Centre Social Comunitari amb la reforma de les dues plantes superiors per a donar cabuda a les associacions del barri.

Luis Barcala ha explicat que «aquesta era una reforma esperada pels majors del barri, que no serà l’única, perquè l’Ajuntament té el compromís amb els veïns i les associacions del barri de completar la rehabilitació de la segona i tercera planta de l’edifici per a convertir-lo en un Centre Social Comunitari que de cabuda a les associacions del barri». L’alcalde d’Alacant ha mantingut diferents reunions al costat dels seus edils amb els veïns del barri per a atendre les seues necessitats d’instal·lacions durant els últims mesos.

Els treballs realitzats en aquesta reforma afecten una superfície d’uns 250 metres quadrats i permetran un millor aprofitament dels espais i la millora dels serveis que es presta en les instal·lacions. Aquestes millores s’han realitzat en la cafeteria, sala multiusos, despatx, sòls, falsos sostres, instal·lació elèctrica, pintura, etc.

Les obres han sigut desenvolupades des de l’àrea d’Infraestructures en coordinació amb Acció Social i han requerit l’enderrocament d’envans, falsos sostres i armaris, abundants en aquest antic col·legi. El projecte de remodelació de la planta baixa del referit Centre de Majors té com a finalitat dotar a l’immoble d’una gran cafeteria, que quedarà amb uns 200 metres quadrats. Per a això s’han guanyat metres traslladant l’antic despatx i amb una sala confrontant. El centre ha continuat prestant els seus serveis habituals durant les obres.

CENTRE SOCIAL COMUNITARI

Aquesta remodelació per al millor ús del Centre de Majors del barri de Sant Gabriel és independent del projecte que preveu desenvolupar l’Ajuntament per a crear un Centre Social Comunitari en la zona. Els plans d’aquesta nova àrea comunitària s’estan retocant per a incloure aportacions dels socis, després de les visites l’alcalde, els edils d’Infraestructures i Acció Social i els tècnics municipals.

El nou Centre Social Comunitari englobarà la planta baixa de l’immoble de les antigues escoles ara rehabilitat per a millorar el seu ús i habitabilitat com a Centre de Majors, al que s’uniran les plantes primera i segona de l’edifici, que han de sotmetre’s a una àmplia reforma perquè puguen albergar a les diferents associacions i entitats del barri.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × two =