L'Hospital General d'Alacant acull la campanya “Lipid Day” per a conscienciar sobre els riscos del colesterol elevat

El colesterol elevat és la causa del 25% de les morts per malaltia cardiovascular a Espanya

L'Hospital General d'Alacant acull la campanya “Lipid Day” per a conscienciar sobre els riscos del colesterol elevat
12/06/2019 -

El colesterol elevat és un dels principals factors de risc cardiovascular i encara que també és un dels quals més es pot prevenir, el seu control continua sent un important repte de salut pública. Davant el desconeixement que existeix, 33 hospitals de tota Espanya s’han sumat a la campanya de conscienciació ‘Lipid Day. Controlar el colesterol està a les teues mans’, promoguda per la Fundació Espanyola del Cor, des del seu programa Mimocardio, i que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola d’Arterioesclerosi i la companyia biotecnològica Amgen.

Dimecres que ve, 19 de juny, de 9.30 a 13.30 hores s’informarà sobre el risc cardiovascular i es realitzaran proves de LDL gratuïtes en el vestíbul de l’hospital.

Perquè els pacients siguen conscients del risc al qual poden estar exposats, els 33 hospitals oferiran informació sobre la relació entre colesterol elevat i risc cardiovascular, i s’han marcat l’objectiu d’aconseguir un rècord de mesuraments de colesterol en un sol dia.

Els participants podran col·locar el seu mesurament en una artèria gegant instal·lada en el vestíbul de l’hospital i podran veure si l’artèria s’obstrueix.

Participaran el Dr. Vicente Arrarte Esteban, responsable de la Unitat Cardiologia Clínica i coordinador de Rehabilitació Cardíaca de l’Hospital General Universitari d’Alacant; i F. Javier Navarro, pacient expert que va patir un infart en 2018 i té col·locats 3 stents. Tots dos portaveus estaran disponibles per a informar dels objectius de la campanya i oferir dades d’aquesta patologia. A més, el pacient expert explicarà de primera mà com és la seua malaltia i com conviu amb ella.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × one =