El MARQ comença el curs amb una nova guia didàctica entorn de l'exposició sobre els etruscos

La proposta, dirigida a tots els cicles d’ensenyament, inclou activitats, tallers i l’accés a l’Aula en línia amb recursos interactius i altres continguts

El MARQ comença el curs amb una nova guia didàctica entorn de l'exposició sobre els etruscos
22/09/2021 -

El MARQ ha presentat la programació didàctica per al curs escolar 2021-22 que arranca amb l’objectiu de recuperar la normalitat i oferir un ampli ventall de propostes a la comunitat educativa. Enguany la temàtica de les activitats gira entorn de l’exposició internacional ‘Etruscos. L’alba de Roma’.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “volem fer partícip a la comunitat educativa de totes les propostes expositives que es desenvolupen en el MARQ i acostar el museu tant al professorat com als escolars amb un complet programa formatiu i l’obertura d’una aula digital amb activitats amenes i divertides per a fomentar l’interés per l’arqueologia i pel coneixement de la nostra història”.

El programa, en col·laboració amb CaixaBank i Fundació “la Caixa”, també compta amb cursos de formació del professorat com la tercera part del ‘Curs Paisatge Cultural del camp d’Alacant. L’Horta d’Alacant’, ‘Etruscos. L’alba de Roma’, ‘Els Guerrers de Terracota de Xi’an. Guardians Eterns del Primer Emperador’ i ‘La Prehistòria a través de l’art rupestre llevantí i Els llegats del MARQ’, que no es va poder realitzar l’any passat a causa de la pandèmia.

Així mateix, la programació també dedica un espai a continuar coneixent l’exposició permanent del Museu amb especial referència a l’Horta d’Alacant, per a posar en valor, reconéixer i recuperar l’enorme patrimoni del Camp d’Alacant. En aquest sentit, la Unitat Didàctica de la Fundació CV MARQ ha plantejat una nova opció per a recórrer les sales sota la perspectiva diacrònica i transversal de l’Horta unida a la realització de tallers didàctics que la seua temàtica se centrarà en aquest context.

D’altra banda, un any més, els escolars podran accedir a l’Aula en línia amb el MARQ a través de la pàgina web -www.marqalicante.com- que oferirà més d’un centenar de recursos didàctics i interactius entre guies, activitats, jocs o contes per a tots els nivells.

El Museu acollirà també el lliurament de premis del concurs de dibuix ‘L’Horta d’Alacant, Cultura, Patrimoni i Tradicions’, desenvolupat durant la XVII edició de la campanya de Veranea en el MARQ. Les guanyadores han sigut Zoe Martínez i Cayetana Torres, els dibuixos de les quals il·lustren la portada i contraportada de la Guia d’Activitats. A més, en el mateix acte rebran els seus guardons els vencedors de l’edició de 2020, Eros Forner i Elena Soria.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × three =