El MARQ presenta la seua tercera Guia Didàctica davant del mig centenar de representants de la comunitat educativa

La proposta dirigida a tots els cicles educatius inclou material didàctic en castellà i anglés i en versió e-book

El MARQ presenta la seua tercera Guia Didàctica davant del mig centenar de representants de la comunitat educativa
27/09/2019 -

La Guia Didàctica del Museu Arqueològic provincial per al curs 2019-2020 ha sigut presentada aquesta vesprada davant mig centenar de docents i directors de centres educatius de la província d’Alacant. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat “l’esforç conjunt realitzat perquè l’arqueologia arribe als més xicotets per part d’Obra Social “La Caixa”, mestres i professors i, per descomptat, de l’equip humà del MARQ”.

Des de la Unitat de Didàctica, Club Llumiq, Accessibilitat i Responsabilitat Social de la Fundació MARQ s’ha elaborat un ampli programa didàctic per al curs 2019/20 dirigit a tots els cicles educatius. El programa inclou material en castellà i en anglés i en versió e-book. També s’han preparat tallers i visites al museu, als seus jaciments i monuments i a les exposicions temporals.

Enguany es podrà gaudir a partir de gener de la mostra ‘Ídols. Mirades Mil·lenàries’. Com a novetat, s’estrenaran dos tallers per a Primària i Secundària sobre prehistòria i sobre les primeres monedes de la cultura ibera. El programa didàctic del MARQ incorpora a més dos cursos per al professorat sobre el paisatge cultural del Camp d’Alacant i de l’exposició temporal ‘Ídols. Mirades Mil·lenàries’.

Julia Parra ha assegurat que des de l’Àrea de Cultura de la Diputació es continuarà donant suport a la formació integral de xiquets i joves amb propostes com la Guia Didàctica presentada hui. A l’acte ha assistit a més el director comercial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido, entitat col·laboradora amb el programa de la Fundació MARQ que va començar en 2016. Només en el passat exercici van participar en les seues activitats més de 18.000 xiquets d’al voltant de 900 centres escolars de la província.

En la trobada amb representants de la comunitat educativa han intervingut a més el gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, i director tècnic del MARQ, Manuel Olcina.

Lliurament de diplomes

En l’acte celebrat aquesta vesprada en el MARQ s’ha fet lliurament del diploma acreditatiu als dos xiquets guanyadors del Concurs ‘Iran. Bressol de Civilitzacions’, Sara Ortega, primera classificada i autora de la il·lustració triada per a la portada de la Guia Didàctica 2019-2020 de la Fundació, i Pablo Osuna, finalista i autor del dibuix de la contraportada de la guia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − five =