La Fundació MARQ rep el Premi Afante 2019 pel seu programa dirigit a persones amb Alzheimer

El premi concedit per AFA Alacant reconeix la labor desenvolupada des de 2016 a través de ‘Museus i Memòria’, una iniciativa pionera a Espanya

La Fundació MARQ rep el Premi Afante 2019  pel seu programa dirigit a persones amb Alzheimer
23/09/2019 -

La Fundació MARQ ha rebut el Premi Afante 2019 de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alacant (AFA Alacant) en agraïment a l’estreta col·laboració mantinguda per totes dues institucions des de 2016. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha reconegut que “aquest guardó és tot un orgull i un estímul per a continuar treballant en programes com ‘MARQ: Museus i Memòria’, un projecte pioner a Espanya en l’àmbit de l’arqueologia. El meu compromís és que es continue mantenint aquesta iniciativa, és la nostra forma de posar un granet d’arena en favor dels qui pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars, que hui commemoren el dia Mundial de l’Alzheimer”.

El guardó va ser recollit en la vesprada d’ahir per la coordinadora de Didàctica i Accessibilitat, Gema Sala, i per la secretària general de la Fundació Marq, Anabel Cortesa, els qui van agrair el premi com un reconeixement al treball desenvolupat “per a fer del MARQ un Museu de tots i per a tots”.

La Unitat de Didàctica i Accessibilitat del MARQ porta tres anys desenvolupant el programa ‘MARQ: Museus i memòria’ dirigit a facilitar l’accessibilitat de les col·leccions del MARQ a persones amb Alzheimer i contribuir a despertar la memòria, els vincles afectius i els records emprant imatges, peces o audiovisuals. “Són mitjans que condueixen a la memòria a crear reminiscències suggeridores i creatives que podem catalogar com a exercicis cognitius i de memòria”, ha explicat Gema Sala.

El programa ‘MARQ: Museus i memòria’ inclou visites comentades per les exposicions i departaments del MARQ com a restauració. Amb AFA Alacant es fa a més un taller elaborat conjuntament pels tècnics del Museu i els educadors l’associació.

Els Premis AFANTES s’atorguen cada any per a distingir i agrair a organismes públics, institucions, empreses o persones que en algun moment s’hagen identificat amb els interessos fundacionals d’AFA Alacant i el seu compromís amb la societat, brindant el seu suport i finançament a aquest efecte.

Enguany també han sigut premiats Gestió Tributària Territorial i les directores Inmaculada Abellán Miralles, Natalia Pérez Carmona i Gloria González Caballero, de la Secció de Neurologia i de la Unitat de Neurologia de la Conducta i Demències de l’Hospital de Sant Vicent.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × five =