Arranquen els preparatius per a l'exposició que traslladarà a Teheran algunes de les peces més destacades del MARQ

Arranquen els preparatius per a l'exposició que traslladarà a Teheran algunes de les peces més destacades del MARQ
03/07/2019 -

Comença el compte enrere perquè l’essència del Museu Arqueològic d’Alacant aterre al Teheran. Una delegació del museu alacantí es troba aquests dies en la capital iraniana per a realitzar una inspecció tècnica a les instal·lacions del Museu Nacional d’Iran (MNI) que albergarà l’exposició ‘Alacant. Tresors del MARQ‘.

La mostra, una exhaustiva selecció procedent de les col·leccions del MARQ, reuneix destacades peces de la cultura i la història mediterrània i s’exhibirà en el MNI, el més important centre museístic iranià, del 21 de setembre d’enguany al 8 d’abril de 2020.

El director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, i el director d’exposicions, Jorge A. Soler, s’han reunit amb el doctor Talebian, vicepresident de l’Institut per al Patrimoni Cultural, el Turisme i l’Artesania d’Iran (ICTHO), el doctor Pakdaman, director general del Ministeri d’Afers exteriors iranià, el doctor Karegar, director del ICTHO i el doctor Nokandeh, director del MNI.

Aquesta proposta s’integra en l’acord de col·laboració que tots dos centres culturals van establir fa uns mesos i que va arrancar amb l’exposició “Iran, Bressol de Civilitzacions” en el MARQ. Una ambiciosa mostra que recorre la trajectòria d’una de les cultures més remotes i prolífiques de la història a través de 195 peces, algunes d’elles exposades fora de sòl iranià per primera vegada i moltes procedents de jaciments que són Patrimoni de la Humanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen − 9 =