Més de 12.000 persones visiten en el MARQ la mostra internacional sobre els etruscos durant el primer mes d'exhibició

L’afluència de públic ha estat reforçada per les diferents activitats organitzades pel museu, com les visites guiades

Més de 12.000 persones visiten en el MARQ la mostra internacional sobre els etruscos durant el primer mes d'exhibició
28/09/2021 -

L’exposició internacional ‘Etruscos. L’alba de Roma’ compleix el seu primer mes en el MARQ amb un balanç de 12.340 visites, una xifra que supera les expectatives i confirma el gran acolliment de públic a aquesta nova proposta que romandrà a Alacant fins al pròxim 12 de desembre.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha valorat positivament l’elevada afluència de persones que han assistit al Museu Arqueològic de la Diputació des que es va obrir la mostra dedicada a la civilització etrusca el passat 27 d’agost. “Són xifres molt rellevants, sobretot tenint en compte que és la primera exposició internacional en període de pandèmia, la qual cosa demostra que hi ha moltes ganes de gaudir de propostes culturals de qualitat i continuarem treballant en aquest sentit”, ha afirmat.

La col·lecció formada per 150 peces procedents de les més importants excavacions de l’antiga Etruria es distribueix en tres sales, conformant la major mostra monogràfica exhibida a Espanya en l’última dècada sobre aquesta cultura. La proposta és una iniciativa de la Diputació d’Alacant, la Fundació MARQ i la Superintendència de Patrimoni Arqueològic de la Província de Pisa i Livorno i inclou una selecció de peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra.

‘Etruscos. L’alba de Roma’ és una ocasió excepcional per a descobrir l’estructura cultural, social, política i urbana d’aquesta civilització amb valuosos objectes, com la diadema d’Orbetello o les polseres de la necròpoli de Bisenzio. La part que la mostra dedica al món de les creences, formada fonamentalment per peces funeràries, inclou obres com les urnes d’Ulisses, de les Sirenes i del Rapte de Proserpina de Volterra o el sarcòfag masculí de la necròpoli de Rosavecchia a la Toscana.

Així mateix, l’exposició incorpora material gràfic i didàctic que inclou projeccions audiovisuals i eines interactives. Les peces originals estan acompanyades d’imatges i textos explicatius creats a partir d’una rigorosa documentació científica. El MARQ ha habilitat també un espai web específic amb imatges i informació dels objectes més destacats i accés a la reserva anticipada d’entrades i visites guiades.

Com a complement a l’exposició, ‘Petjades Etrusques a Alacant’ presenta un conjunt de 22 peces que mostren l’empremta d’aquesta antiga cultura itàlica en el territori alacantí revelant la importància dels rituals relacionats amb l’orfebreria i el vi en l’època ibèrica, que inclou objectes procedents del MARQ i dels museus municipals de Xàbia, La Vila Joiosa i Guardamar del Segura.

Les visites a la mostra es poden realitzar de manera lliure o en grup. En tots dos casos, es recomana la seua reserva prèvia a través de la web del MARQ i, a causa de les actuals restriccions d’aforament imposades per les autoritats sanitàries, els grups guiats seran d’un màxim de 15 persones. A més, s’haurà de mantindre la distància, seguir els itineraris marcats i utilitzar màscara.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + eight =