Mazón: "Costa Blanca treballa en la captació de noves rutes aèries per a superar les xifres prèvies a la pandèmia"

El Patronat Provincial de Turisme organitza en l’Aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández l”I Fòrum de Connectivitat’ per a abordar els reptes del sector en l’era post Covid

Mazón: "Costa Blanca treballa en la captació de noves rutes aèries per a superar les xifres prèvies a la pandèmia"
21/10/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha inaugurat aquest matí l”I Fòrum de Connectivitat Costa Blanca: Reptes i oportunitats d’aeroports i destinacions’, una trobada pionera que naix amb vocació de continuïtat com un espai de diàleg per a abordar el paper de les aerolínies en la recuperació de l’activitat turística.

Mazón, qui ha reconegut que la Costa Blanca “ha aconseguit remuntar un dels anys més difícils de la seua història”, ha avançat que des del Patronat Provincial de Turisme “estem treballant en la captació de noves rutes i en la diversificació dels mercats emissors, com l’islandés o el dels països de l’est i escandinaus, sempre de la mà de les associacions empresarials del sector i de la terminal alacantina, vertaders motors del nostre creixement turístic”.

El responsable institucional ha concretat, a més, que en aquests mesos “en què hem treballat en la reactivació de la nostra connectivitat aèria i hem assistit a la fira World Routes, principal fòrum mundial de captació de rutes, diverses aerolínies internacionals ens traslladen la intenció de recuperar antigues rutes cap a la província, d’establir noves freqüències i d’augmentar la capacitat dels seus avions”.

L’impacte de la pandèmia en la terminal alacantina ha provocat una reducció del seu trànsit de viatgers d’un 75% durant 2020, amb xifres que no van aconseguir els 3,8 milions de passatgers al tancament de l’anualitat. El 2021 està sent l’any de la recuperació, mobilitzant fins al mes de setembre passat un total de 3,5 milions de persones.

Sobre aquest tema, el també president del Patronat Provincial de Turisme ha indicat que la terminal alacantina “es posiciona actualment com el quart aeroport peninsular del nostre país, amb perspectives molt favorables per a aquest hivern”. Segons ha concretat, “les previsions estimen més de 16.500 vols entre octubre d’enguany i març de 2022, amb un total de 2,9 milions de seients oferits i 123 rutes aèries”.

Finalment, Mazón ha assegurat que l’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández “és la nostra porta d’entrada a la província, així com la terminal de la xarxa AENA amb més connexions a Noruega, un mercat molt important per a la Costa Blanca, juntament amb Holanda, Bèlgica i els països escandinaus que durant els mesos més difícils de pandèmia han mostrat la seua confiança en el nostre destí”.

L’obertura del fòrum ha comptat també amb la intervenció del director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, i el president d’HOSBEC, Toni Mayor, així com la presència del director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, així com altres autoritats.

Aquesta trobada tècnica, celebrat a la Sala de Conferències de l’Aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández, compte com a ponents amb responsables de rellevants aerolínies i de diferents organismes de promoció turística que treballen en la planificació d’una estratègia de connectivitat. Durant la jornada, en la qual col·laboren AENA, Hosteltur i l’escola de negocis especialitzada en connectivitat ITAérea, els experts han aprofundit en els principals reptes als quals s’enfronten les companyies aèries i com afronta el sector la conjuntura des del punt de vista dels destins.

Mazón també ha volgut abordar el tema de la taxa turística i ha incidit en la necessitat de “dissipar aquesta amenaça”, per a això ha demanat al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “al fet que en aqueixa lluita interna que tenen en la Generalitat dissipen aquesta amenaça i que no siga veritat la taxa. Tenen tot el meu suport i si de pas aconseguim a més que no es parle d’ella no espantarem el sector, ni als tour operadors, ni a les aerolínies, ni als turistes”.

Les taules redones previstes han versat sobre les claus de l’èxit de les aerolínies de baix cost, les necessitats del context post pandèmia o les noves aliances amb aerolínies i reptes de connectivitat. Aspectes com les mesures sanitàries o l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea són elements clau per a establir rutes amb un destí centrat en la sostenibilitat en els vols i les sinergies col·laboratives entre el sector.

Per part seua, el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, qui ha participat en una de les taules redones, així com en la clausura del fòrum, ha exposat en les seues diferents intervencions les previsions del destí Costa Blanca per als pròxims mesos, a més de detallar les ajudes que des de l’organisme provincial s’han donat al sector a través de diferents convocatòries del pla TINGUES, amb la finalitat de minimitzar l’impacte de la crisi generada per la Covid.

Ponències i objectius

La ponència inaugural ha sigut a càrrec de ITAérea i Javier Gándara, autor de “Revolució en els cels: Claus de l’èxit de les aerolínies de baix cost”. Gándara és, a més, president de l’Associació de Línies Aèries i Country Manager de Easyjet.

Després d’aquesta primera ponència, s’han celebrat sengles taules redones dedicades a les rutes aèries i la seua relació amb les destinacions turístiques. Han intervingut el General Manager Airports and Tourism Organisations Jet2 & Jet2 Holidays, Ricard Querol, el Commercial Strategy de Air Nostrum, Miguel Oliver, el Sènior Manager Network Development & Airport Relations de Eurowings, Ivan Orec, el Sènior Network Manager International Network de SAS Gonzalo Pernas, el director gerent de Visit Costa del Sol, Antonio Díaz, el conseller de Turisme del Consell de Mallorca, Andreu Serra, el conseller delegat de Turisme de Tenerife, David M. Pérez, i la directora de Turisme Bilbao, Mercedes Rodríguez, amb la participació a més d’AENA, Turespaña i Turisme Comunitat Valenciana.

Els principals objectius de la jornada han sigut els d’establir un fòrum de debat entre destinacions turístiques, aerolínies i aeroports en matèria de connectivitat, analitzar les tendències dels principals mercats en un context post pandèmia, posar en valor les sinergies entre aquests col·lectius per a la captació de noves rutes i valorar el paper de les línies aèries en la recuperació del sector.

A aquest ‘summit’ professional, que s’ha retransmés en streaming, han assistit més de 200 professionals turístics d’Espanya, organismes de promoció i gestió, gestors aeroportuaris, hotelers, agències de viatge, tècnics, turoperadors, guies professionals, empreses de transfers i companyies auxiliars i aquelles persones interessades en les tendències relacionades amb les rutes aèries i les destinacions turístiques.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 5 =