Mazón es reuneix amb el conseller d'Hisenda de Múrcia per a abordar l'infrafinançament de totes dues comunitats

El president de la Diputació d’Alacant recolza un front comú amb la regió veïna en matèria hídrica i econòmica

Mazón es reuneix amb el conseller d'Hisenda de Múrcia per a abordar l'infrafinançament de totes dues comunitats
23/11/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí en el Palau Provincial amb el conseller d’Economia, Hisenda i Administració Digital de la Regió de Múrcia, Luis Alberto Marín, per a abordar la urgència de reclamar un finançament just, així com una necessària baixada d’impostos.

Mazón ha manifestat al final de la trobada que amb Múrcia “ens uneixen moltíssims fronts comuns més enllà del veïnatge. Hui estem parlant del transvasament Tajo-Segura que és fonamental per a nosaltres, com estem defensant les nostres terres enfront dels atacs que rebem des del Govern d’Espanya i és fonamental que aprofundim en aqueixa via i en la defensa de l’aigua i de les nostres infraestructures comunes”.

El responsable alacantí ha avançat, així mateix, que també “hem parlat especialment d’economia i de finançament. La Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia són autonomies infrafinançades i no estan sent tractades amb justícia ni amb igualtat”.

Per tant, tal com ha concretat el president, “és molt important que puguem recolzar aqueix front comú per la justícia, no pels privilegis, i som molt lleials a la Comunitat Valenciana i a les necessitats que té la Regió de Múrcia”. El responsable provincial ha persistit en la idea que, si la Generalitat Valenciana “és dura, és ferma i reclama com es mereix la justícia del nostre finançament, tindrà a la Diputació d’Alacant com un soci lleial, però exigent, respecte al que demandem les comunitats que estem infrafinançades”.

Mazón ha volgut emfatitzar aquest missatge “perquè continuarem posant el nostre territori per damunt de qualsevol sigla política o interés d’un altre tipus. La unió fa la força i si la Generalitat Valenciana està en aqueix marc de reivindicació, nosaltres estarem al costat dels interessos de la Comunitat Valenciana i la unió amb Múrcia és molt important perquè tenim aquest objectiu comú”.

Per part seua, Luis Alberto Marín ha titllat de “cordial i afectuosa” la reunió amb Mazón, en la qual han abordat “aspectes que tenim en comú, com la baixada d’impostos, un assumpte en el qual òbviament estem molt d’acord, perquè no hi ha dubte que reduir impostos genera un major benestar per als ciutadans, en tant que els diners on millor està és en les seues butxaques”. En aquesta línia, el conseller murcià ha insistit que la política de baixada d’impostos “genera un major benestar social, que és en el que estem treballant tots”.

A més, el titular d’Economia i Hisenda ha avançat que també han tractat el tema de l'”infrafinançament, una cosa en la qual estem d’acord totes les comunitats autònomes, independentment del color polític. Defensem la reforma del sistema injust de finançament autonòmic, que penalitza especialment a comunitats com la Valenciana o la de Múrcia”.

Per això, Marín ha contemplat l’esperança que “per fi la ministra atenga les nostres peticions i en el menor termini possible es produïsca eixa reforma que genere que els ciutadans valencians i murcians disposen dels mateixos recursos financers que la resta dels ciutadans de tota Espanya”.

Sobre aquest tema, ha postil·lat que l’important “no és el lloc de naixement, no és el lloc que posa en el DNI, sinó la pertinença a Espanya. Tots els ciutadans tenen els mateixos drets i no pot haver-hi ciutadans de primera i de segona divisió”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × 5 =