L'Ajuntament ultima les mesures de reforç per a Tots els Sants

El Cementeri estarà obert tota la setmana fins al 3 de novembre de manera ininterrompuda de 8.00 a 18.00 hores

L'Ajuntament ultima les mesures de reforç per a Tots els Sants
29/10/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant inicia hui el dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots els Sants, organitzant un servei especial d’autobusos i reforç de la Línia 04, que afavorirà el desplaçament i les visita de milers de persones al Cementeri d’Alacant ‘La nostra Senyora del Remei’, amb una major seguretat de Policies Locals, assistència sanitària amb voluntaris de Protecció Civil i un operatiu especial de neteja que es mantindrà fins diumenge que ve 3 de novembre.

L’ampli dispositiu es va explicar després de la reunió de coordinació celebrada hui i organitzada pels regidors de Transports i Neteja, Manuel Villar, el regidor de Cementeri, Seguretat i Trànsit, José Ramón González i el regidor de Festes i Ocupació de la Via Pública, Manuel Jiménez.

La reunió s’ha celebrat a l’Ajuntament juntament amb els tècnics municipals de les àrees de Seguretat, Festes, Infraestructures, Neteja, Urbanisme, Zones Verdes, Manteniment, Ocupació de la Via Pública així com de la Policia Local, els bombers del SPEIS i el Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències.

Concretament des de hui i fins diumenge que ve 3 de novembre, l’Ajuntament d’Alacant organitza un dispositiu especial per a facilitar l’accés amb transport públic i serveis especials, ordenar el trànsit així com reforçar les mesures de seguretat i sanitàries en el composant i de neteja.

L’horari especial d’obertura i tancament de les instal·lacions municipals del cementeri durant tota la setmana i fins al 3 de novembre serà de 8.00 a 18.00 hores, de manera ininterrompuda a la porta principal, i de 08.00- 17.45 hores la porta d’accés vehicles i Cementeri nou, i el dia 01 de novembre es prohibeix l’entrada de vehicles en tot el recinte.

El dispositiu i l’ordenació de trànsit previstos per a accés i eixida del Cementeri es realitzaran des del dijous 31 d’octubre a les 16.00 hores fins al diumenge 3 de novembre a les 20.00 hores. Les zones amb llocs de flors i estacionaments estaran habilitats des de demà dimarts 29 d’octubre a les 08.00 hores.

Ordenació Trànsit per a accedir al cementeri

Quant a l’ordenació del trànsit per a accedir al Cementeri s’ha habilitat un itinerari general, amb entrada per la Plaça de la Lluna, avinguda Zodíac, Camí Borja, Camí de l’Alcoraya i Plaça del Cementeri i tindran eixida per Vial dels Xiprers, Arquitecte Miguel del Real, avinguda Zodíac i Plaça de la Lluna. Enguany es manté la mesura que es va posar en marxa l’any passat del carril bus exclusiu per a la línia 04 del TAM urbà pel Vial dels Xiprers, en el tram comprés entre el carrer Arquitecte Miguel del Real i la Plaça de la Lluna.

El consistori habilita dues zones d’estacionament una en el Camí de l’Alcoraya i una altra en el Camí de l’Alcoraya-Viària dels Xiprers, amb capacitat per a un total de 400 places, a més de la ja existent a la porta posterior del cementeri de 100 places. Així mateix en la zona d’aparcament públic s’ha reservat un total de 16 places d’aparcament per a taxis.

Dispositiu de Transports

Sobre les mesures de reforç del transport el regidor Manuel Villar va explicar que “hem establit des de hui un reforç de la línia 04 del TAM -Plaça d’Espanya-Cementeri- amb una freqüència cada 15 minuts i amb serveis especials”.

En la Zona Nord de la Plaça enfront de la façana principal del cementeri, estarà la parada d’autobusos, i els reforços especials es prestaran cada dia amb unitats articulades per a donar un servei de gran capacitat. Aquest servei es mantindrà mentre quede públic en el cementeri amb un horari establit de 8 a 15,30 hores.

L’edil de Transports ha destacat l’important reforç del transport que es realitza aquesta setmana, al mateix temps que va realitzar una crida a “utilitzar l’autobús per a accedir més ràpidament al Cementeri i evitar utilitzar el vehicle privat”.

Així mateix per al bon funcionament del dispositiu es disposaran d’inspectors tant en la Plaça d’Espanya com en el Cementeri, que decidiran la conveniència de prorrogar o reduir els serveis especials en funció de l’afluència de persones i les necessitats del servei.

Dispositiu de Seguretat- Posat de Comandament Avançat

L’edil de seguretat va informar que l’Ajuntament organitza un Operatiu de Seguretat amb un Lloc de Comandament Preventiu en el Cementeri, i des de hui i fins al diumenge “més de dos-cents agents de la Policia Local en dos torns de matí i vesprada realitzaran funcions de vigilància, auxili i control del trànsit durant aquesta setmana, juntament amb quaranta voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil”.

La Policia Local d’Alacant controlarà i habilitar diversos accessos de circulació al Cementeri, que estaran degudament indicats a través de senyalització i regulats pels agents, i també hi haurà vigilància policial tant per a vetlar per la seguretat com per a controlar la venda ambulant, i amb la brigada ciclista a l’interior.

Així mateix els voluntaris de Protecció Civil prestaran els seus serveis sanitaris amb la instal·lació d’una carpa Hospital el dia 1 de novembre, amb major cobertura de personal, reforçant l’assistència i fins al diumenge, amb un punt presencial en zona davantera en la Plaça del Cementeri.

A més patrullaran també amb bicicletes distribuïts per diversos punts del Cementeri i a peu per l’interior per a auxiliar possibles incidents o caigudes, i amb un servei per a ajudar a les persones majors i malalts gratuït d’acompanyament així com a les persones amb mobilitat.

Aquest servei es desenvoluparà en col·laboració amb Policia Local i personal del Cementeri, que establiran els punts de recollida de les persones sol·licitant aquests serveis, en estar restringit l’accés a l’interior.

Lloc de venda de flors d’Ocupació de la Via Pública

El regidor de Festes i Ocupació de Via Pública, Manuel Jiménez, ha autoritzat la instal·lació de 17 llocs provisionals de venda de flors, en els voltants de la porta principal del Cementeri Municipal, que presten servei des de hui 29 octubre i fins al divendres 1 de novembre, de les 8 a les 19 hores. Al mateix temps, s’autoritza la instal·lació d’expositors de flors a tres floristeries en la mateixa Plaza del Cementeri, i altres tres llocs de venda de flors a la porta d’ampliació del cementeri.

Dispositiu de Neteja

El regidor de Neteja, Manuel Villar, ha explicat que aquests dies previs a Tots els Sants s’ha procedit a la neteja i desbrossament de tots els vials i solars dels cementeris d’Alacant, Villafranqueza i Tangel. Un total de deu operaris, amb una pala, un camió banyera, un camió premsa i tres vehicles de suport, han estat treballant diàriament en el condicionament dels diferents cementeris.

Des del 21 d’octubre, cada dia i fins al pròxim 4 de novembre, de dilluns a dissabte, quatre operaris amb un camió premsa i dos vehicles de suport, realitzen labors de manteniment en els tres camps sants.

A partir de demà, dia 29, es reforçarà el nombre de contenidors en els cementeris per a donar un millor servei. En el cementeri d’Alacant s’instal·laran 20 contenidors de reforç, dos en Villafranqueza i un en Tangel. Aquests contenidors es buidaran diàriament.

I entre el dia 1 de Tots els Sants i el diumenge 3, a la nit una barredora repassarà el frontal del cementeri i el vial dels xiprers. Tres operaris al matí, amb un camió premsa i un vehicle de suport, buidaran els contenidors i netejaran els tres cementeris. A la vesprada, altres tres operaris tornaran a realitzar el buidatge de contenidors i neteja dels cementeris.

El dilluns 4 es realitzarà una neteja dels cementeris amb els sis operaris de les brigades especials i es començarà a retirar els contenidors instal·lats.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 8 =