La Diputació d'Alacant anuncia que reforçarà la xarxa d'agències comarcals per a millorar l'assistència a municipis xicotets

El diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, visita les instal·lacions de Dénia i Cocentaina per a conéixer el seu estat i necessitats

La Diputació d'Alacant anuncia que reforçarà la xarxa d'agències comarcals per a millorar l'assistència a municipis xicotets
07/10/2019 -

La Diputació d’Alacant posarà en marxa un pla per a reforçar la xarxa d’agències comarcals. Així ho ha anunciat hui el diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, que ha assegurat que “després de detectar deficiències, l’objectiu és tornar a posar en valor aqueixa assistència i millorar els serveis que es presten als municipis, especialment a aquells més xicotets que necessiten el nostre suport per a tirar avant la gestió diària”.

El diputat ha visitat hui les agències de Dénia i Cocentaina per a comprovar la situació en la qual es troben i les seues necessitats. “Volem no sols controlar l’estat de les instal·lacions per a certificar que estan en perfecte ús i al servei dels usuaris, sinó també que funcionen al 100% de rendiment”, ha explicat.

Les agències comarcals contribueixen a descentralitzar la Diputació d’Alacant prestant serveis tals com assessorament legal i tècnic des de l’àrea d’Assistència a Municipis. Hi ha quatre instal·lacions a Dénia, per a les comarques Marina Alta i Marina Baixa, Cocentaina, per a L’Alcoià i el Comtat, Villena, per al Vinalopó, i Rojales, per a la Vega Baixa.

Gutiérrez ha insistit que és important la labor que fa el personal d’aquestes quatre oficines “perquè, d’una altra manera, molts municipis no tindrien assessorament en temes bàsics per al funcionament dels ajuntaments. Això és el que volem garantir”.

El diputat ha realitzat una primera valoració de funcionament. Ha assegurat sobre aquest tema que l’oficina que millor està és Cocentaina “però encara així volem potenciar-la més. Tant L’Alcoià com La Marina Alta són les zones on més necessari és el servei que es presta des de l’agència local per la gran dispersió de les administracions locals que necessiten suport”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 20 =