No hi haurà Fogueres de Sant Joan a Alacant aquest 2021

Així ho han decidit la gran majoria de comissions de fogueres i barraques de la ciutat d’Alacant

No hi haurà Fogueres de Sant Joan a Alacant aquest 2021
17/05/2021 -

Els alacantins i les alacantines hauran d’esperar un any més per a poder celebrar les seues tradicionals Fogueres de Sant Joan. Després de conéixer-se els resultats de l’enquesta que la Federació va facilitar per a saber el parer de les entitats festeres, s’ha fet públic que el 82% de les comissions i barraques de la ciutat d’Alacant han optat per suspendre la celebració d’aquests festejos en 2021. Per tant, per raons sanitàries, caldrà esperar fins a 2022.

Una altra de les coses que s’han conegut arran de l’enquesta és que els festers han rebuig l’opció de plantar el monument oficial en la plaça de l’Ajuntament malgrat no haver-hi festes. El resultat final de la votació respecte a això, ha sigut del 60% contrari quant a aquesta opció.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alacant ha fet oficial la suspensió definitiva de les festes de Fogueres per segon any consecutiu a causa de la situació de pandèmia actual provocada per la Covid-19.

El consistori alacantí ha explicat que la decisió s’ha pres en una reunió celebrada aquest dilluns, després de conéixer el resultat de la consulta realitzada entre les comissions. Una trobada que ha estat presidida per l’alcalde Luis Barcala, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, el regidor de festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, i el vicepresident de la Federació, Francisco Vinal.”L’equip de govern coincideix amb els criteris de responsabilitat i sensatesa del món de la festa i assumeix que, des de la responsabilitat, cal prendre decisions doloroses com aquesta”, ha lamentat el primer edil.

“Amb la finalitat de sufragar despeses de magatzematge i manteniment”, el regidor de festes, Manuel Jiménez, ha anunciat durant la reunió la subvenció per als monuments en favor dels artistes i les comissions i també la creació d’una línia d’ajudes de funcionaments per a les comissions de Fogueres i Barraques. Aquestes ajudes sumen més de 600.000 euros, la partida principal dels quals és d’un valor de 487.000 euros destinats al magatzematge i manteniments dels monuments i portades.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 11 =