L'Ajuntament d'Alacant desplegarà un dispositiu la nit de Sant Joan per a evitar aglomeracions

L'Ajuntament d'Alacant desplegarà un dispositiu la nit de Sant Joan per a evitar aglomeracions
23/06/2020 -

L’Ajuntament d’Alacant ha organitzat per a la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, un ampli dispositiu de Seguretat en el qual participaran un centenar de Policies Locals i voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil, que controlaran totes les platges i cales en els seus accessos i es posarà clos, per a evitar celebrar enguany les tradicions fogueres en l’arena.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha recordat hui que “estan prohibides les fogueres en totes les platges de la ciutat d’Alacant aquest any degut a la pandèmia, i és una situació excepcional on les decisions que es prenen és pel bé de tots”, al mateix temps que ha informat que “s’ha organitzat un dispositiu especial per a impedir que es puga entrar a realitzar fogueres, amb controls i vull fer una crida i demane responsabilitat, sobretot als joves, aqueixa responsabilitat cívica que hem demostrat durant tres mesos”.

L’Ajuntament d’Alacant ha decidit no autoritzar aquesta celebració en aquests moments de desescalada de la pandèmia de la COVID, com a mesura preventiva i de seguretat per a evitar aglomeracions en l’arena durant aquesta nit que congrega a milers de persones, en una trobada que podria comportar un risc de nous contagis de coronavirus.

El regidor José Ramón González ha explicat hui l’ampli operatiu que s’ha organitzat per a “preparar una forta vigilància aquesta nit reforçada amb les unitats de Platges, GOIR, Fox i del Servei Nocturn juntament amb els quads i els voluntaris de Protecció Civil que estaran durant tota la nit en un dispositiu fix amb un Lloc de Comandament Avançat al Postiguet i servei sanitari per a vetlar per la seguretat i protecció de tots els ciutadans”.

Els agents començaran a vigilar amb el servei extraordinari de platges al llarg de tota la vesprada, i a partir de les 21 hores s’incorporaran prop d’un centenar de policies que revisaran i controlaran tots els accessos a les cinc platges de la ciutat, Postiguet, Albufereta/Almadrava, Saladar/Urbanova, Sant Joan i Tabarca, i les cales del Cap de l’Horta, i es mantindran patrullant a peu i amb els quads durant tota la nit.

El regidor José Ramón González, ha explicat que “enguany hem de ser molt prudents per a evitar qualsevol situació que puga comportar risc i aglomeracions perquè la salut és prioritària, i és una nit que congrega a molta gent”, al mateix temps que ha realitzat una crida al fet que “no s’acudisca a les platges, ja que hem d’actuar amb responsabilitat cívica”.

La Policia Local d’Alacant intervindrà delimitant la platja del Postiguet amb clos en l’accés, on es pogueren realitzar les tradicionals fogueres, i un control a la zona de l’arena, impedint que entren amb fustes i envasos de vidre o elements metàl·lics, susceptibles, no sols de ser utilitzat com a combustible, sinó, fins i tot de causar mal o lesions, establint els punts fixos d’accés, cadascun d’ells vigilat per diversos agents, suport de la Unitat GOIR i reforç en l’arena de Quads patrullant.

“Els Policies Locals i voluntaris de Protecció Civil estaran per a vetlar per la nostra seguretat, i és important seguir les seues recomanacions i recordar que el consum d’alcohol està prohibit i tampoc es pot accedir a l’arena amb begudes alcohòliques, ja que es revisaran els accessos per a evitar i previndre que es facen botellons”, va asseverar José Ramón González.

En l’Albufereta i l’Almadrava es realitzara des de primera hora de la nit, control dels accessos en l’arena, i punts de vigilància fixos tota la nit, així com en la zona de la Urbanova, que tindrà reforç d’un Quad amb policia patrullant. Tabarca, es controlarà i evitarà pel servei ordinari a l’Illa les Fogueres i botellons a l’Illa.

Per la seua part un dels operatius més amplis es desplega a la Platja de Sant Joan, els controls d’accés a la zona de l’arena seran més amplis amb Policies i voluntaris de Protecció Civil, vigilat també per quatre agents motoritzats de reforç amb dos Quads.

Així mateix en la Cala dels Jueus i Cala La Palmera, també s’establirà una vigilància fixa impedint d’una banda la celebració de fogueres així com aglomeracions i concentracions de persones per a realitzar botelló.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =