L'Ajuntament crearà una zona verda en l'av. Països Escandinaus

Las obras, previstas para que se inicien a finales de año, tienen como objetivo potenciar el uso de esta zona urbanaLes obres, previstes perquè s’inicien a la fi d’any, tenen com a objectiu potenciar l’ús d’aquesta zona urbana

L'Ajuntament crearà una zona verda en l'av. Països Escandinaus
17/10/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat el començament de les obres de zona verda en l’Avinguda Països Escandinaus, al costat del CEIP Condomina, per un pressupost de 230.203,54 €. El regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha assenyalat que aquest parc oferirà una zona d’expansió i esbarjo tant als veïns com a la comunitat educativa del centre escolar confrontant amb aquests terrenys.

La formació d’aquest nou espai verd té com a objectiu potenciar l’ús d’aquesta zona urbana, generant àrees d’ús divers en el seu interior. A més, es pretén que aquesta nova extensió siga usada pels residents de la zona, així com pels escolars i els seus pares, per tindre annex el col·legi CEIP Condomina ja que actualment té un ús residual com a zona de passeig caní sense regular.

El parc, les obres del qual està previst que comence a final d’any o principis del següent amb una duració de tres mesos, comptarà amb lluminària led, zones enjardinades amb sistema de reg automàtic, jocs infantils, mobiliari urbà, cartelleria informativa, zona arbrada i protecció d’escocells d’acer galvanitzat.

Villar ha explicat que “l’adequació d’aquesta zona verda, que ocupa una superfície de 2.373 metres quadrats i que està situadad en l’Avinguda Països Escandinaus al costat del CEIP Condomina, cerca potenciar l’ús d’aquest espai urbà tant pels residents de la zona com pels escolars i els seus pares, donada la proximitat de la institució educativa esmentada, i lloc que actualment té un ús residual com a zona de passeig caní sense regular”.

La parcel·la sobre la qual s’actuarà està qualificada pel vigent Pla General Municipal d’Ordenació de 1987, com a sòl dotacional, espai lliure verd o àrees enjardinada. D’aquesta forma, es tracta d’un espai lliure urbanitzat i proveït de jardineria, destinat a activitats estancials i d’oci, que compleix a més funcions ornamentals.

El terreny confina en el nord amb l’Avinguda Països Escandivanos, a l’est amb el carrer d’accés al col·legi Condomina, a l’oest amb el CEIP Condomina i al sud amb l’aparcament que usen els residents i empleats del col·legi.

La zona es troba molt desnivellada en l’actualitat, per la qual cosa, amb la finalitat de generar un canvi en l’entorn per a potenciar el seu ús estancial i recreatiu, es proposen una sèrie d’actuacions per a escometre la plantació de jardineria, la delimitació de l’àmbit i el disseny dels espais interiors.

Connexió mitjançant itineraris amb ombra

Així mateix, el projecte inclou l’adequada connexió de la zona verda amb el seu entorn, de manera que els passos de vianants se situaran en els accessos principals. A més, s’ha establit un itinerari intern, equipat amb arbratge d’ombra que connecta de manera directa tots els accessos exteriors perquè els vianants ho utilitzen com a zona de pas.

En aqueix sentit, fins i tot el tractament del paviment tracta d’incidir en la utilització dels recorreguts interns en portar el paviment interior de la plaça fins als passos de vianants i diferenciant-ho del paviment de les voreres. Per mitjà d’aterraments se salvarà el desnivell i es configuraran espais amb la dimensió adequada per a permetre diverses activitats recreatives, aptes per al seu ús per ciutadans de totes les edats.

L’ordenació proposada consisteix a configurar almenys dos espais de característiques formals i funcionals diferenciades: un situat més al nord, destinat a albergar una zona de jocs infantils, i un altre condicionat per a l’ús estancial ocasional, més pròxim a l’accés al col·legi Condomina.

També està prevista la plantació d’arbratge per a proporcionar ombra i la plantació de noves espècies arbustives i l’execució de les instal·lacions de l’obra civil de reg i enllumenat per l’interior de la zona verda.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =