La Generalitat licita la instal·lació d'una nova fuita ferroviària entre les estacions d'Estels i Mercat del TRAM d'Alacant

Esta actuación permitirá mejorar las condiciones de maniobra de los trenes y tranvías que circulan por el trazado subterráneo

La Generalitat licita la instal·lació d'una nova fuita ferroviària entre les estacions d'Estels i Mercat del TRAM d'Alacant
07/08/2020 -

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació per a instal·lar una nova fuita ferroviària entre les estacions d’Estels i Mercat del TRAM d’Alacant, que permetrà millorar la capacitat de maniobra dels trens i tramvies que circulen pel traçat subterrani de la xarxa.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la redacció del projecte i execució de les obres per a la instal·lació de la fuita ferroviària entre les estacions d’Estels i Mercat del TRAM d’Alacant. El pressupost de licitació ascendeix a 1.462.136,86 euros, IVA inclòs.

Juntament amb la millora de la capacitat de maniobra en el tram subterrani pel qual circulen les Línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM d’Alacant, aquesta intervenció afavoreix la regularitat del servei, ja que es redueixen els efectes de possibles incidències sobre el conjunt de trens i tramvies en circulació.

Actualment l’estació d’Estels disposa de tan sols dues vies en servei, sent totes dues necessàries per a complir amb les freqüències establides, encara que únicament la via 1 està condicionada per a l’eixida de vehicles, quedant l’altra per a l’execució de maniobres.

Aquesta situació obliga a la realització contínua de maniobres per a adequar a cada moment el material corresponent a cada línia, apartar les unitats sobrants i deixar la via d’andana lliure fins a la seua hora d’eixida.

Treballs previstos

Les obres recollides en el projecte bàsic són les necessàries per a dur a terme la implantació de la nova fuita, amb obres en la superestructura de via, en el drenatge de la plataforma, en la catenària i en el sistema de ventilació del túnel existent entre Estels i Mercat.

A més d’aqueixes actuacions, és necessari dur a terme una altra sèrie de treballs que afecten els enclavaments, agulles i modificacions sobre els sistemes de senyalització, comunicacions i seguretat ja instal·lats.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 3 =