L'Ajuntament inicia el procés per a aprovar el nou pla de recollida de residus

Manuel Villar, impulsa la contractació de l’assistència tècnica per a la redacció del Pla Local de Residus d’Alacant

L'Ajuntament inicia el procés per a aprovar el nou pla de recollida de residus
30/09/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant ha iniciat el procés per a aprovació de la planificació de la recollida i tractament de residus per a la ciutat d’Alacant amb l’autorització de la contractació de l’assistència tècnica per a la redacció del Pla Local de Residus i del projecte de gestió del Pla Zonal 9, Area 4, de la Comunitat Valenciana corresponent al municipi i la seua posterior licitació amb un termini d’un any i un pressupost de 157.300 euros. Un equip tècnic multidisciplinari prepararà la documentació en quatre mesos i supervisarà l’exposició pública i licitació en una segona fase que durarà huit mesos.

El regidor de Neteja, Manuel Villar, ha impulsat l’inici del procediment de contractació de l’assistència tècnica externa, que passarà per la pròxima Junta de Govern per a la seua aprovació. “La redacció del nou Pla Local de Residus i del projecte de Pla Zonal que haurà de confirmar la Generalitat, així com la seua licitació, és el primer pas que cal donar per a actualitzar la recollida i tractament dels residus en el municipi d’Alacant perquè requereix terminis més llargs i l’aprovació de l’administració autonòmica” ha comentat Villar.

El regidor de Medi Ambient ha explicat que “posteriorment es passarà a licitar els propis serveis d’acord amb els projectes que ara es redactaran. Això servirà per a tindre un projecte que introduïsca totes les necessitats i millores tècniques que exigeix la nova normativa mediambiental europea i la legislació de residus, que és molt exigent, i que requereix incorporar les últimes tècniques i els millors mitjans”.

“Hi ha un calendari de millores i exigències en matèria mediambiental, que hem de complir i al qual ens hem d’adaptar amb nou maquinària, millorant les instal·lacions i millorant els diferents aspectes de la gestió dels residus que ens exigeix la nova normativa europea i autonòmica en aquesta matèria” ha assenyalat Villar.

Amb la contractació d’aquesta prestació, l’Ajuntament pretén satisfer la necessitat de realitzar un estudi d’enginyeria per a la redacció dels projectes del servei de gestió de residus sòlids urbans. Aquesta prestació és essencial per a exercir les competències que li corresponen a l’Ajuntament.

Villar ha explicat que el present plec de prescripcions tècniques particulars permetrà la contractació de la redacció de la documentació tècnica requerida per al Projecte de Gestió de Pla Zonal 9, Àrea de Gestió 4, de la Comunitat Valenciana i el Pla Local de Residus del municipi d’Alacant per a la seua posterior licitació, inclosa l’assistència tècnica durant la fase d’informació pública i la tramitació ambiental.

Característiques del contracte

El contracte requerirà la redacció dels estudis previs i memòria del Pla Local de Prevenció de Residus i guia pràctica de separació, conscienciació i transparència, els estudis previs i memòria del Projecte de Gestió de Residus, la redacció de l’avantprojecte d’instal·lacions i pla de gestió del Projecte de gestió, estudi econòmic financer, estudi de viabilitat i memòria de licitació de la concessió, així com l’assistència tècnica en fase d’exposició pública, autoritzacions i licitació.

L’equip multidisciplinari haurà d’estar compost per un enginyer de Camins, un enginyer industrial amb experiència en projectes de gestió de residus, un geòleg o enginyer tècnic especialista en geologia i geotècnica, un altre enginyer especialitzat en estudis d’afecció ambiental i paisatgisme, un llicenciat en econòmiques o ADE, un altre en dret, un tècnic de càlcul i programador d’ordinador, dos delineants projectistes i dos auxiliars tècnics administratius. En la major part dels casos se’ls requereix una experiència que va entre els tres i cinc anys.

Quant als criteris de contractació s’ha optat per donar una prioritat a la solvència tècnica de l’equip i a la qualitat de la proposta de realització, que ponderaran amb un 30% cadascuna, enfront del preu que es valorarà en un 40%, amb l’objectiu d’evitar baixes temeràries i obtenir la millor proposta.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 4 =