L'Ajuntament ajorna les obres de la reurbanització de l'Esplanada

Les obres queden ajornades fins a la segona quinzena d’octubre de 2020 coincidint amb el període de menor activitat comercial

L'Ajuntament ajorna les obres de la reurbanització de l'Esplanada
19/11/2019 -

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil Adrián Santos, porta a la junta de Govern del pròxim dimarts l’aprovació de l’ajornament per a realitzar les obres d’execució del Passeig de l’Esplanada Fase II, Plaza Canalejas-Carrer Bilbao, proposant el començament de les mateixes en la segona quinzena d’octubre de 2020, amb la finalitat de causar el menor perjudici econòmic als hostalers, ja que coincideix amb el període de menor activitat comercial. El projecte té un termini de sis mesos i requerirà una inversió d’1.530.002 euros.

El regidor d’Urbanisme ha ressaltat la importància que l’obra cause el menor perjudici als hostalers. “Després de reunir-nos amb el sector hostaler, ens van plantejar la possibilitat d’ajornar aquesta obra perquè no coincidira amb l’època nadalenca i s’acabarà abans de Setmana Santa, i així ho farem”, ha assenyalat Santos.

El projecte pretén renovar i reurbanitzar el tram de la Plaça Canalejas-Carrer Bilbao del passeig de l’Esplanada, per a aconseguir una millora de la consolidació i compactació del terreny que evite que es produïsquen futurs desnivells en aquest, així com per a la renovació del paviment. Per a això, es parteix de l’actuació de la fase anterior, Fase I, continuant amb les mateixes solucions de disseny, estàndards d’urbanització, mobiliari i qualitats dels materials, així com amb la mateixa solució de millora portant del terreny subjacent. “ D’aquesta manera es projecta una actuació de continuïtat perquè tota la zona tinga una imatge única i homogènia” ha assenyalat Santos.

Pel que fa a l’àmbit d’actuació, l’obra se situa a la frontera de la ciutat amb el port d’Alacant. Limita al nord amb les façanes dels edificis situats en les primeres pomes d’edificació que configuren el frontal de la ciutat al seu passeig marítim, al sud amb el mateix passeig, el que ha de servir com a avantsala, a l’oest amb la plaça de Canalejas i a l’est amb el carrer Bilbao al voltant de la Rambla de Méndez Núñez.

Objectius

Santos ha explicat que l’objectiu del projecte és continuar amb l’ordenació de les concessions de vetlladors existents, que ja es va escometre en la Fase I, implantant els elements de cobriment i les instal·lacions necessàries, de manera organitzada i coordinada, seguint les directrius del Servei Municipal d’Ocupació de Via Pública, i fent una previsió de les possibles futures necessitats, per a integrar-les en la mesura del possible en l’actuació.

Funcionalment, es procurarà la màxima integració entre la zona central de passeig i l’àmbit de l’actuació, potenciant els trànsits per als vianants cap als caps de carrer transversals, per a aconseguir interacció en l’ús de les zones de passeig i les estàncies.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × one =