Oriola serà seu de Districte Digital amb projectes d'indústria cultural i agricultura intel·ligent

Oriola serà seu de Districte Digital amb projectes d'indústria cultural i agricultura intel·ligent
27/04/2020 -

Oriola serà seu de Districte Digital amb l’objectiu de transformar la ciutat i tota la comarca de la Vega Baixa en un ecosistema innovador, dedicat especialment al patrimoni i indústria cultural i a l’agricultura intel·ligent, segons han acordat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana.

Pascual i Bascuñaña han mantingut una trobada per videoconferència en la qual també han participat el director general per a l’Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, el director general de la Societat Projectes Temàtics (SPTCV), Antonio Rodes, i el comissionat de la Generalitat per al Pla Vega Renhace, Antonio Alonso.

La Conselleria, a través de Districte Digital, i l’Ajuntament d’Oriola signaran abans de l’estiu un protocol de col·laboració amb les diferents línies de treball perquè la ciutat forme part de Districte Digital, com a pas inicial d’aquest projecte, que preveu la creació d’un ecosistema innovador a la ciutat i tota la comarca, enfocat a l’àmbit de la indústria cultural i patrimoni i també a l’agricultura intel·ligent.

Carolina Pascual ha afirmat que fer aquest pas “és una prioritat per a la Conselleria i una oportunitat per a aprofitar la potencialitat de la ciutat d’Oriola i de la seua comarca”. Així, la consellera ha destacat que Oriola “serà una seu fonamental en l’estratègia d’extensió de Districte Digital”.

Per part seua, Emilio Bascuñana ha assenyalat que “l’adhesió d’Oriola a Districte Digital és determinant per al desenvolupament i el futur de la Vega Baixa”. “Aportarem experiència en el sector agroalimentari i de gestió hídrica, així com del patrimoni cultural i el turisme, desenvolupant les indústries creatives, sense oblidar les mesures per a combatre els efectes del canvi climàtic i la sostenibilitat”, ha afegit l’alcalde, qui ha mostrat el seu “agraïment a la consellera Carolina Pascual la seua disposició perquè treballem conjuntament des de totes dues administracions”.

Aquesta iniciativa està alineada amb el Pla Vega Renhace de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu per a impulsar un entorn per a la regeneració econòmica i social de la comarca de la Vega Baixa i promoure un desenvolupament territorial sostenible i una major vertebració amb la resta de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el pla El Pla Vega Renhace està analitzant propostes específiques que aposten per la innovació de sectors econòmics de la comarca.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =