Compromís aposta per la conversió en zona de vianants de la zona centre

La coalició proposa un sistema de control mitjançant bolardos, el control dels apartaments turístics en la zona i la recuperació del comerç tradicional

Compromís aposta per la conversió en zona de vianants de la zona centre
04/06/2019 -

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha presentat les seues aportacions a l’estudi sobre la conversió en zona de vianants del centre tradicional apostant per un model de permeabilitat filtrada en tot el perímetre de la zona centre. Aquesta mesura suposaria permetre el passe a les bicicletes, vehicles de mobilitat personal com els patinets, al transport públic, a residents i càrrega i descàrrega mitjançant un sistema de bolardos escamoteables amb un control d’accés a vehicles autoritzats i amb horaris de circulació lliure.

Entre les altres propostes de Compromís a l’estudi de conversió en zona de vianants es troba posar mesures perquè les greus amenaces de la zona puguen ser controlades: l’increment d’apartaments turístics, la reducció i planificació del trànsit, l’excessiu pes de l’activitat hostalera en la zona. “Creiem que es pot caminar cap a un centre molt més amable i molt més equilibrat i per ací van les aportacions de Compromís a aquest debat i diàleg ciutadà important per al futur de la nostra ciutat”, ha destacat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

Des de Compromís també veuen com a preocupant l’escassa població resident del centre tradicional que compta amb 76 edificis amb apartaments turístics i 9 hotels i hostals, per al que proposa limitar la nova implantació d’usos terciaris d’allotjament temporal, fins i tot iniciant una modificació de les normes urbanístiques referent als usos compatibles amb el residencial.

D’altra banda, la coalició ha proposat ajustar les places d’aparcament a les necessitats dels residents i remodelar i posar en ús les zones verdes perquè siguen focus d’actes culturals i de convivència veïnal.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =