El Pla Provincial d'Estalvi Energètic arriba enguany a 63 municipis amb una inversió que aconsegueix els 150.000 euros

El Pla Provincial d'Estalvi Energètic arriba enguany a 63 municipis amb una inversió que aconsegueix els 150.000 euros
03/07/2019 -

El plenari de la Diputació d’Alacant -l’últim d’aquesta legislatura- ha aprovat aquest matí la distribució del Pla Provincial d’Estalvi Energètic 2019, que contempla ajudes per a 63 ajuntaments amb una inversió que aconsegueix els 150.000 euros. En aquesta ocasió les subvencions aniran destinades a cobrir la redacció dels corresponents projectes en el 100% del seu import.

Les ajudes permetran impulsar diferents actuacions amb objectiu de millorar l’eficiència energètica en els municipis de la província per a continuar fent d’Alacant un territori sostenible i respectuós amb el medi ambient.

En aquest sentit, la majoria de les actuacions es destinen a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i de plaques fotovoltaiques per a autoconsum i a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic i del comportament tèrmic de l’envolupant d’edificis públics.

Les subvencions, que ronden els 2.500 euros en la seua majoria, arribaran als municipis de Bigastre, Dolores, Rafal, Catral, Albatera, Xacarella, Sant Fulgenci, Callosa de Segura, el Pilar de la Foradada, Coix i Daia Vieja, a la Vega Baixa, i a Crevillent i Santa Pola al Baix Vinalopó.

Xábia, Pego, Calp, Gata de Gorgos, Benissa, la Vall de Gallinera, l’Atzúvia, Beniarbeig, La Vall d’Alcalà, Senija, El Ràfol d’Almúnia, Sanet i els Negrals, Benimeli, Dénia, Teulada, La Llosa de Camacho, Sagra i Castell de Castells, a la Marina Alta, i Benidorm, Tàrbena, Bolulla, Confrides, lÁlfàs del Pi, Benifato, Relleu, Finestrat i Castell del Castell de Guadalest, a la Marina Baixa, també percebran ajudes per a la redacció dels seus projectes d’estalvi energètic.

La Diputació d’Alacant també col·laborarà amb els ajuntaments d’Asp, Monòver, Monforte i el Fondó dels Frares en el Mitjà Vinalopó i amb Salines, en l’Alt Vinalopó, així com amb Mutxamel, Xixona i El Campello, a l’Alacantí.

Finalment, a la Muntanya percebran ajudes Banyeres de Mariola, Alcoi, Onil, Benifallim, Castalla, Ibi i Tibi, a l’Alcoià, i Benillup, Benimassot, Alfafara, Gaianes, Benilloba i Fageca, Agres i l’Orxa, al Comtat.

ÚLTIM PLENARI

Portaveus dels diferents grups de la corporació han aprofitat aquesta última sessió plenària per a acomiadar-se i fer balanç d’aquesta legislatura, que han qualificat tots de positiva en la defensa dels interessos de la província.

Després de la intervenció de Carlos Castillo, pel Grup Popular, José Chulvi, pel PSOE, Lluís Pastor, per Compromís, i Fernando Sepulcre, el president de la institució, César Sánchez, ha pres la paraula per a ressaltar que “ha sigut un honor i un plaer” presidir la Diputació d’Alacant aquests últims quatre anys “que m’han donat l’oportunitat de recórrer la província i conversar amb alcaldes, regidors veïns, associacions i col·lectius de tots els municipis, així com conéixer les peculiaritats i singularitats d’aquesta terra que la fan única en el món”.

“Tots els grups presents en aquesta corporació hem defensat els interessos d’aquesta província i el balanç ha sigut molt positiu perquè hem impulsat inversions als nostres pobles, moltes d’elles per unanimitat, i defensat l’interés general”, ha indicat el president de la institució i ja diputat nacional en les Corts Generals, des d’on, ha dit, “continuaré treballant pel progrés d’aquesta província, amb la qual estic en deute pel molt que m’ha donat”.

Finalment, ha agraït la tasca realitzada pels membres de l’equip de govern i el treball de tots els funcionaris de la institució i dels mitjans de comunicació en aquests quatre anys.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + 7 =