L'alcalde presenta l'estat del pressupost d'EDUSI de 4.886.705 euros

EDUSI implica la regeneració física, mediambiental i social d’una part de la ciutat, i la mobilitat de vianants

L'alcalde presenta l'estat del pressupost d'EDUSI de 4.886.705 euros
14/11/2019 -

L’Alcalde, Luis Barcala, ha inaugurat la taula de treball en la qual s’ha presentat, als membres de l’equip de Govern i als caps de Servei i tècnics de totes les àrees de l’Ajuntament, la situació actual del projecte EDUSI i el balanç de l’any 2019.

L’acte que ha comptat amb la presència de la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez i els edils Antonio Peral, Lidia López, José Ramón González, Julia Llopis, Adrián Santos, María Conejero i Mari Carmen de España, ha comptat amb les ponències d’Antonio Peral, regidor de Coordinació de Projectes, Román Pinedo, cap del Servei de Coordinació de Projectes; Gema Ramis, coordinadora Tècnica EDUSI i Miguel Ballesteros, director Daleph (empresa d’assistència tècnica).

L’àrea urbana seleccionada per a desenvolupar la EDUSI Alacant, comprén els barris de Sant Antón, Mercat (inclòs Franciscans-Oliveretes), Carolinas Baixes, Vessant Muntanya Tossal-Campoamor i part dels barris de Plá Carolinas i Altell. La reorganització urbanística i social afavorirà la permeabilitat d’aquesta part fonamental de la ciutat i posarà a la disposició dels més de 33.000 veïns noves zones verdes i espais de passeig.

L’EDUSI Alacant implica la regeneració física, mediambiental i social d’aquesta part de la ciutat, connectant els seus barris, fomentant l’eficiència energètica i la mobilitat per als vianants i revertint els processos de degradació detectats. Per això, Barcala ha assenyalat en la trobada la importància econòmica del projecte atés que EDUSI Alacant “constitueix l’eix que suposarà la transformació i el salt cap a la modernitat de la ciutat d’Alacant”.

D’altra banda, l’alcalde també ha volgut ressaltar l’incansable treball de tots en els últims mesos per a complir els objectius perquè “anàvem amb un retard grandíssim en el compliment d’aquests. Hem d’aconseguir el 30% del nivell d’execució abans del 31 de desembre”. Fins a març de 2018, l’estat d’execució pressupostària del projecte era únicament de 675.000 €, en canvi, en novembre de 2019, es troba en 4.886.705,67 €.

També cal destacar la integració de l’EDUSI amb altres plans de la ciutat, ja que s’han plantejat un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS); un Pla de Competitivitat Urbana (Impulsa Alacant); el Pla d’Actuació d’Energia Sostenible del Municipi d’Alacant; un Pla de Rehabilitació del Barri antic d’Alacant (Pla Ratxa) o el Pla de Recuperació del Centre Tradicional d’Alacant (2003-2013), entre altres.

Peral, ha destacat que “des de la regidoria s’ha fet un balanç molt positiu perquè s’ha avançat molt en els últims 6 mesos per a poder complir amb els Objectius del projecte i continuar el seu desenvolupament perquè abans de la finalització de la legislatura puga estar acabat en tota la seua extensió”. “En aquest sentit, hem anunciat que dimarts que ve portarem a junta de govern el plec per a l’adjudicació de la direcció del projecte i execució de la fase un, amb el que donaran principi els processos participatius i la constitució i treballs de la comissió d’experts que són els que decidiran la destinació final del projecte EDUSI Cigarreres. Una gran satisfacció que el nostre alcalde ha traslladat als tècnics i als regidors implicats ja que abans que finalitze enguany haurem superat el 30% de l’adjudicació de les obres del projecte”.

EDUSI

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat “EDUSI Alacant -Àrea Cigarreres”, elaborada per l’Ajuntament d’Alacant, té com a missió la recuperació i dinamització d’una important àrea urbana que inclou als barris històrics de Sant Antón, Mercat (inclòs Franciscans-Oliveretes), Carolinas Baixes, Vessant Muntanya Tossal-Campoamor i part de les zones de Plá Carolinas i Altell, així com a dues de les muntanyes més emblemàtiques de la ciutat, coronats per dos castells i amb extenses zones verdes.

L’octubre de 2016 l’Ajuntament d’Alacant va resultar beneficiari de les ajudes de la primera convocatòria per a la selecció d’estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, cofinançades mitjançant el Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020. L’aprovació del projecte EDUSI Alacant ha suposat per a la ciutat captació de 22 milions d’euros, dels quals 11 milions procedeixen de la Unió Europea i l’altra meitat la proporciona l’Ajuntament d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve − 9 =