La Diputació d'Alacant aprova el pressupost de 2020 amb els vots de PP i Cs

El pressupost ascendeix a 266,5 milions en el capítol d’ingressos i a 262,1 milions en el de despeses

La Diputació d'Alacant aprova el pressupost de 2020 amb els vots de PP i Cs
30/12/2019 -

El ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquest matí amb el suport dels grups Popular i Ciutadans, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del Grup Socialista el pressupost consolidat de la institució provincial per a 2020, que ascendeix a 266,5 milions d’euros en ingressos i a 262,1 milions d’euros en despeses.

D’aquesta forma, el projecte presentat per l’equip de govern liderat pel president Carlos Mazón i integrat per PP i Ciutadans tira avant amb el suport majoritari de la corporació, ja que únicament els diputats socialistes han rebutjat el pressupost, a pesar que s’han incorporat en el mateix 4 de les 6 esmenes presentades per aquesta formació, igual que s’ha fet amb les propostes de Compromís.

En aquest sentit, Mazón ha dit sentir-se “molt orgullós” del treball realitzat pels diputats que integren el govern i ha insistit que “hi ha hagut una voluntat de diàleg i de consens real amb els grups de l’oposició fins a l’últim moment”.

En aquesta mateixa línia, el diputat d’Economia, Eduardo Dolón, ha indicat que “aquest és un dels pressupostos de la Diputació d’Alacant més negociat i treballat conjuntament amb tots els grups de la corporació”, al mateix temps que ha afegit que es tracta d’uns comptes “equilibrats i solidaris que busquen el progrés i la modernització de la província”.

Per part seua, el portaveu del grup Ciutadans i diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha remarcat que “hui es produeix un fet històric: aquests són els primers pressupostos elaborats per un equip de Govern en coalició que inicien una nova etapa de canvi en la Diputació d’Alacant” i ha ressaltat, a més, l’alt grau de consens aconseguit entre els grups per a incorporar la majoria de les esmenes presentades. Al seu judici, “vam demostrar així que, encara que som molt diferents, podem aconseguir acords en benefici de l’interés general i fer política útil”.

Per part de Compromís, el seu únic diputat en la institució provincial, Gerard Fullana, ha destacat que “l’enfocament de diàleg del president ha sigut encertat” i ha justificat la seua abstenció, “amb la qual trenquem el guió” -ha dit-, per la incorporació en els pressupostos de les mesures recollides en el Decàleg d’impuls municipalista, fruit de l’acord aconseguit per l’equip de govern i el seu grup.

Aquest pacte recull, entre altres propostes, l’aplicació de criteris objectius i autonomia municipal com a eix central de la política de subvencions, la potenciació d’inversions vinculades al medi ambient, l’habilitació d’una partida de 200.000 euros per a l’execució dels plans contra incendis i d’una altra de 150.000 euros per al manteniment de centres educatius o la reactivació del Consorci d’Aigües de la Marina Alta.

Quant al grup Socialista, l’únic que ha rebutjat el pressupost, el seu portaveu, Toni Francés, ha manifestat que, malgrat agrair “la voluntat de diàleg de l’equip de govern”, manté la seua oposició als comptes per “ser continuistes” i no contemplar, entre altres mesures, una partida per al Fons de Cooperació Municipal que impulsa el Consell i una altra per a atendre les localitats afectades pel pas de la DANA.

En resposta a això, el diputat d’Economia ha explicat que totes dues partides seran sufragades amb el romanent de tresoreria, tal com ja s’ha aprovat en l’última Junta de Govern de la institució provincial. Així mateix, ha recordat que encara no s’ha constituït la Comissió que ha d’abordar l’aportació al Fons de Cooperació i totes aquelles qüestions que afecten la relació entre el Consell i la Diputació, com les competències impròpies que en matèria social té assumides la institució provincial amb un cost que supera els 25 milions d’euros anuals.

“Com és possible que el PSOE vote en contra del pressupost després que hàgem acceptat les esmenes que han presentat?”, s’ha preguntat durant la sessió plenària Dolón, qui ha afegit, sobre aquest tema, “que el grup Socialista està representant un paper, però al final s’ha quedat només”. Per contra, ha lloat el vot de confiança de Compromís. “L’equip de govern ha demostrat la seua capacitat per a treballar i aconseguir un acord positiu per als interessos dels alacantins i de la província”, ha indicat.

Respecte a les ajudes de la DANA, Javier Gutiérrez ha recordat que “la nostra proposta és adherir-nos a un pla generalista del Govern Central que evitaria tràmits als afectats i agilitaria tots els processos. Seguirem, per tant, els temps i terminis que marque el Govern que vostés dirigeixen. Una crítica a aquests temps i terminis, és una crítica a mesures preses per un Govern socialista”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × 5 =