L'equip de govern d'Alacant tira avant els pressupostos de 2020 per 262 milions d'euros

L'equip de govern d'Alacant tira avant els pressupostos de 2020 per 262 milions d'euros
22/05/2020 -

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant, integrat pels grups Popular i Ciutadans, ha tirat avant el projecte de Pressupostos Municipals 2020 amb els 14 vots de totes dues formacions, 13 en contra de PSOE, Compromís i Unides Podem i dues abstencions de VOX, a pesar que socialistes i nacionalistes han canviat l’abstenció de la votació inicial dels comptes al vot en contra en l’aprovació definitiva. El Ple Extraordinari, celebrat de manera telemàtica i presidit per l’alcalde, Luis Barcala, ha debatut i rebutjat les al·legacions presentades, aprovant finalment els comptes del consistori per a aquest exercici i que ascendeixen a 262 milions d’euros, uns 4,3 milions més que l’exercici anterior, que permetrà a Alacant lluitar contra la crisi ocasionada per la pandèmia en les famílies i a la ciutat, amb mesures com la reducció de l’IBI de més de cinc milions d’euros o la realització d’inversions financerament sostenibles per 17,3 milions d’euros dirigides a la recuperació social i econòmica.

Barcala també ha recordat el paquet de mesures compromés per a la recuperació social i econòmica de 13 milions d’euros anunciat pel seu govern.

Luis Barcala ha manifestat, en finalitzar la sessió, la seua “felicitació per aprovar aquests Pressupostos, que són una eina indispensable per a continuar avançant en la situació en la qual ens trobem de crisi social i econòmica per la pandèmia”, al mateix temps que ha anunciat “diàleg i consens imprescindibles per a continuar avançant per a traure a les alacantines i alacantins d’aquesta situació”.

L’alcalde ha recordat que “partim d’un paquet de mesures de 13 milions d’euros en ajudes socials i mesures de recuperació econòmica”, ha anunciat una pròxima modificació de crèdits per a atendre les mesures anunciades i s’ha compromés a “iniciar des d’aquest mateix moment eixe diàleg, amb mà tendida, com el que estem mantenint de manera periòdica en la Junta de Portaveus, renunciant a posicions partidistes”. “No hi ha una altra prioritat que superar aquesta crisi a tots els nivells, socials i econòmics. Acabar amb el crack que això produeix en la societat alacantina, ha de ser prioritari”

La vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha explicat “aquests comptes mantenen la reducció de l’IBI que suposa un alleujament per a les famílies alacantines i hem perdut un mes per la falta de suports i que l’equip de govern ha afrontat amb més d’una trentena de decrets que ha permés l’adaptació a les situacions de la pandèmia a la ciutat. De res serveix abstindre’s fa un mes si a l’hora de la veritat voten en contra quan cal executar les mesures contra la pandèmia, demostraran que la seua lleialtat institucional és una mera façana, que poc o res els importen que puguem poder portar avant les mesures fiscals, les ajudes a autònoms i petites empreses o el suport al turisme i al comerç, que poc o res els importa que es continue generant ocupació o regenerant l’economia o posant en marxa el nou Pla General d’Ordenació Urbana. Vostés són el fidel reflex dels seus companys en el Govern d’Espanya canviant d’opinió cada cinc minuts”.

La regidora d’Hisenda, Lidia López, s’ha dirigit als grups Socialista, Compromís i Unitat Podem als que ha dit que “l’única cosa que han aconseguit amb les seues al·legacions és un retard imperdonable en l’aprovació d’un pressupost vital per als veïns de la nostra ciutat, un retard de mes i mig que l’única cosa que ha aconseguit és alimentar els seus egos personals i perjudicar greument la ciutat i a aquest Ajuntament. Votar en contra és donar-li l’esquena a aquesta ciutat. Han anteposat els seus interessos particulars als interessos d’Alacant. Han canviat el seu vot per interessos ideològics i partidistes”.

López ha justificat el rebuig de les al·legacions presentades per l’oposició per no entrar entre els supòsits legals que ho permeten. L’edil ha recordat que “si no aprovàvem aquest pressupost deixàvem a la ciutat sense els ingressos addicionals previstos en 2020. Amb els nous pressupostos, a més, habilitem 17,3 milions d’euros per a realitzar inversions financerament sostenibles fonamentals per a la reactivació econòmica de la ciutat, fer costat al teixit empresarial, pal·liar els danys socials i econòmics, i generar ocupació per a ajudar a tots els ciutadans a tirar avant junts d’aquesta dramàtica situació que ha generat la pandèmia del COVID19”.

D’aquesta forma, l’Ajuntament d’Alacant confirma de manera definitiva els comptes de 2020, aprovades de manera inicial el passat 30 de març, en el primer Ple telemàtic de la seua història a conseqüència del confinament per l’alerta sanitària en la lluita contra el coronavirus, els pressupostos municipals per a l’any 2020, que ascendeixen a 261.997.771,58 euros, un 1,68 per cent més que les de 2019.

Dels comptes pendents d’aprovació definitiva, la responsable d’Hisenda, ha ressaltat els capítols 6 i 7 d’inversions i transferències de capital per a actuacions de l’EDUSI amb 8 milions, dels quals 6 van a inversions, que a més permetran la generació d’ocupació i la recuperació econòmica. López ha ressaltat que la inversió consolidada aconseguirà els 17,3 milions d’euros en aquests pressupostos.

Els comptes municipals s’incrementen en 4.328.559,31 euros sobre 2019 en un context de reducció del deute financer, que caurà a la fi del 2020 un 19 per cent dels 17,5 als 14,1 milions d’euros, i en el manteniment de la baixada del 5 per cent de l’IBI i altres impostos, la qual cosa es tradueix en un estalvi per al conjunt dels veïns d’Alacant, que disposaran aquest any 4,8 milions més d’euros provinents de la reducció d’impostos municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen − 3 =