Igualtat programa un conjunt d'activitats per a commemorar el 25N

Espectacles, exposicions i altres activitats per a commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere

Igualtat programa un conjunt d'activitats per a commemorar el 25N
12/11/2019 -

La Regidoria d’Igualtat, que dirigeix María Conejero, ha programat un conjunt d’activitats per a commemorar el 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. L’edil ha explicat que “l’objectiu global és sensibilitzar al conjunt de la societat alacantina i analitzar com es pot evitar la violència masclista”.

L’ha catalogada com una “xacra social, que afecta al conjunt de la societat”. Ha recordat a les 48 víctimes del passat any i a les 51 dones mortes en el que s’emporta d’any 2019. Ha conclòs que “les dones continuem morint com a xinxes fruit de la violència masclista”.

Ha remarcat que, a més, existeixen altres tipus de violència contra les dones com la psíquica, el buylling laboral, i l’explotació laboral en col·lectius de dones.

Conejero ha assegurat que “una de les meues preocupacions fonamentals en arribar a la regidoria va ser la de combatre aqueixa xacra en l’àmbit de l’Educació des de les edats més primerenques. També, que arribe aqueix missatge formatiu a les famílies, escoles, mitjans de comunicació, publicitat, i administracions, entre altres àmbits, per a erradicar-la en totes les seues manifestacions”.

D’acord amb aqueixa filosofia de treball, Conejero ha incidit en què “hem preparat una programació intensa d’espectacles pedagògics dirigida a l’Ensenyament Mitjà. És l’adolescència l’àmbit en el qual més cal incidir. Són els joves, amb les seues accions i actituds, els que poden canviar aquesta societat”.

La visibilització de la campanya comença hui amb la instal·lació d’un centenar de banderoles en 50 fanals del centre de la ciutat. En elles es pot llegir el lema “Ni colps que ferisquen, ni paraules que dolguen”, que es pretén es convertisca en el missatge institucional del 25N. Aqueixa mateixa llegenda es veurà en els pròxims dies en les llunes davanteres dels autobusos urbans.

La Regidoria de Comerç, que dirigeix Lidia López, i les diferents associacions de comerciants també han col·laborat en la col·locació de la cartelleria d’aquesta campanya.

Un altre dels punts on tindrà especial significat el 25N d’enguany serà el Palau El Portalet, situat al carrer Llauradors 15. Des d’aquesta mateixa vesprada i fins al dimarts 26 de novembre la seua façana estarà il·luminada amb llum lila.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty − nineteen =