Cultura programa 30 activitats en l'àrea EDUSI–Àrea Les Cigarreres

Més de 2.000 persones es beneficiaran del conjunt d’actes programats entre octubre i desembre

Cultura programa 30 activitats en l'àrea EDUSI–Àrea Les Cigarreres
24/09/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura, ha posat en marxa “Panorama Les Cigarreres”, un programa amb més de 30 propostes culturals, entre tallers, trobades i actuacions culturals i musicals, que tindran lloc durant els mesos d’octubre a desembre 2019, en diferents espais de la zona d’influència de l’EDUSI Alacant “Àrea Les Cigarreres”. Més de 2000 persones han sigut beneficiàries de les activitats programades al juliol i agost que abastaven concerts, tallers i altres activitats.

Aquest projecte s’emmarca en les accions socials que proposa la línia 11 de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat (EDUSI), que cofinança el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Operatiu d’atenció social per a persones en situació de risc social per a la programació 2014-2020. “Una manera de fer Europa”.

Aquest programa comporta operacions dirigides a incrementar la integració social de les persones pertanyents a col·lectius vulnerables i a prevenir situacions d’exclusió social, sempre fomentant la igualtat de gènere i el respecte a la diversitat, comptant amb la participació dels beneficiaris i impulsant el treball comunitari en xarxa i integrant les actuacions dels diversos Serveis Municipals implicats.

La Regidoria de Cultura proposa el desenvolupament d’un projecte cultural i participatiu que es desenvolupe des de la perspectiva de treball comunitari, prestant una atenció especial a l’establiment de vincles amb la ciutadania i amb el seu entorn des de la creativitat cultural, amb la posada en valor dels recursos locals existents i actualment en desús.

D’aquesta manera, es pretén a través de diferents accions culturals, la creació d’una xarxa social activa i participativa entorn a la realització d’activitats culturals en espais oberts i en desús del mateix barri que generen sentiment de pertinença i siga plataforma cultural dels veïns.

Les activitats proposades estan englobades en tres àrees de treball: Art Urbà, Escola i Barri, Espais intergeneracionals de formació, trobades i formació ciutadana. Totes aquestes activitats són gratuïtes. No obstant això, alguns tallers i trobades tenen un nombre limitat d’assistents, per la qual cosa és necessari realitzar una inscripció prèvia, que estarà oberta fins a esgotar vacants, a través del formulari publicat en la web de l’EDUSI Alacant “Àrea Les Cigarreres” i en www.cigarreras.es 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × two =