L'Ajuntament celebra aquest diumenge 22 de setembre la Ciclovía del Litoral

Alacant celebra la Setmana de la Mobilitat del 22 al 29 de setembre, pots inscriure’t en les activitats en www.semanamovilidadalicante.com

L'Ajuntament celebra aquest diumenge 22 de setembre la Ciclovía del Litoral
18/09/2019 -

Sota el lema ¡Camina con nosotr@s!, la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil, José Ramón González, aposta un any més per organitzar un ampli programa d’activitats dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Les iniciatives creades pel consistori per a fomentar noves maneres de transport i una mobilitat sostenible a la nostra ciutat, començaran aquest diumenge 22 amb la Ciclovía Litoral i finalitzarà el diumenge 29 amb el VIII Dia de la Bici de Cadena 100.

Els alacantins podran gaudir el diumenge 22 de setembre, que és el Dia europeu sense cotxes, durant tot el matí, de 10 a 14 hores, del front litoral de la Ciclovia amb el tancament al trànsit des de la Plaça del Mar a l’Avinguda de la Vila Joiosa, per a recuperar els nostres carrers amb bicicleta, patins, caminant i participant de les activitats i tallers organitzats, on es fomentarà de l’ús del transport públic.

El regidor de Mobilitat va convidar a tots a participar en la nostra tradicional Cliclovía, “una de les iniciatives més seguides per els nostres ciutadans i que sempre és un èxit de resposta, així com en totes les activitats que hem organitzat durant aquesta setmana, i a implicar-se en elles per a aconseguir tindre una ciutat millor i més sostenible”.

En la Ciclovía se sortejaren regals i tindran lloc diferents tallers infantils de treballs manuals, jocs, música, el Parc infantil de trànsit, circuits ”bicis boges”, tallers per aprendre a muntar amb bicicleta, i d’educació viària.

D’altra banda, dins de l‘àmplia programació d’activitats incloses dins de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 tal com va destacar el regidor José Ramón González es troben iniciatives tals com “visites guiades per a conéixer Alacant a través dels nostres itineraris per als vianants, cursos, Yincanas, tallers, Biciregistro, i una jornada de Biciescuela amb els instituts”.

Des de l’Ajuntament s’impulsen importants projectes com la conversió en zona de vianants del centre o la creació de ‘Ciutat 30’ que molt prompte serà una realitat, va explicar el regidor de Trànsit, qui al seu torn va afegir que de projectes com aquests “depén que en un futur aconseguim canviar les maneres de desplaçaments diaris per a aconseguir tindre cada dia una ciutat més accessible i sostenible”.

Taller d’assessorament per a reparació de bicicletes i Biciregistro

En aquest sentit informar que tal com es va realitzar en la passada edició se celebrarà l’activitat Taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes, i cada dia de la setmana, de 9.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h, es realitzarà en una plaça diferent en tota la ciutat aquesta iniciativa, on un mecànic de bicicletes ajudarà els alacantins a reparar-les per a posar-les a punt:

El Dilluns 23 en la Glorieta Sergio Cardell amb el carrer Historiador Vicente Ramos, el Dimarts 24, en la Plaça del Sol, Dimecres 25 en Avinguda Doctor Jiménez Díaz, davant de Salesians, el Dijous 26 en Avinguda Jaume I amb carrer Xàbia, i el Divendres 27 finalitza en la Plaça de l’Ajuntament, i es podrà registrar la bici gratuïtament als 170 primers en el Biciregistro.

Itineraris Peatonals

Així mateix es promocionaran els nostres Itineraris Per als vianants, del 24 al 26 de setembre, hi ha tres itineraris previstos per a conéixer alguns racons d’Alacant. Els assistents aniran acompanyats de guies que li explicaran el contingut de cadascuna d’elles, amb horari de 18 a 20 hores.

El dimarts 24: es recorrerà els Arbres singulars en el centre d’Alacant, amb Punt de partida: Plaza Paseíto de Ramiro, el dimecres 25: la Muntanya Benacantil, el Punt de partida: en CEAM Benacantil situat al Carrer Vázquez de Mella s/n (Cantonada amb la carretera de pujada al Castell de Sta. Bàrbara), i el dijous 26: Refugis antiaeris de la Guerra Civil, Punt de partida: en el Centre d’Interpretació de la Guerra Civil situat al carrer Portugal escaira amb carrer Itàlia. Informar que aquesta activitat està limitada a un màxim de 20 persones, i els que desitgen participar hauran d’inscriure’s en la web habilitada www.semanamovilidadalicante.com.

Jornada de Biciescuela

Per a finalitzar el divendres 27 de setembre s’ha organitzat una Jornada de Biciescuela, en la qual participaran els més joves de tres instituts, està previst que realitzen al matí un itinerari ciclista acompanyats per la Brigada Ciclista fins a la Plaça de l’Ajuntament.

Yincana prr Torres de l’Horta

El dissabte 28 de setembre s’ha organitzat la Yincana per Torres de l’Horta amb un recorregut de 13 km amb bicicleta amb la col·laboració de la Brigada Ciclista de la Policia Local, i en horari de 10 a 14 hores.

VIII Dia de la Bicicleta de Cadena 100

La Setmana de la Mobilitat finalitza amb la VIII Edició del Dia de la Bici de Cadena 100, que se celebrarà el diumenge 29 de setembre, i s’organitza com un passeig en família pels carrers de la ciutat durant una hora, amb l’objectiu de fomentar la convivència i l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i respectuós amb el medi ambient en Alacant.

La preinscripció es pot realitzar en www.cadena100.es/alicante, i té una fi benèfica: ajudar els malalts i a l’Associació Espanyola contra el Càncer aportant un euro per cada inscripció.

El Dia de la Bici comptarà amb dos circuits, un de 10Km dirigit a adults i a xiquets majors de 8 anys amb eixida a les 11 hores que recorrerà carrer Teulada, Gran Via fins a carrer Ciutat León de Nicaragua, carrer Ciutat León de Nicaragua, carrer Pare Esplá, Av. Dénia, carrer Jovellanos, Av. Juan Baptista Lafora, Plaza Puerta del Mar, Passeig Conde Vallellano, Av. Loring, Av. Eusebio Sempere, Av. Catedràtic Soler, Av. Alcalde Lorenzo Carbonell, i Gran Via fins a carrer Teulada.

A més s’ha organitzat un circuit infantil a les 10,30 hores dirigit als més xicotets des de l’aparcament de Teulada- per carrer el Camp de Mirra-via de servei de la Gran Via i volta a meta en aparcament del carrer Teulada.

Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat fomenta el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents, és una campanya dirigida a sensibilitzar als ciutadans sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i fomentar els beneficis de l’ús de maneres de transport alternatius.

La iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Espanya, des de fa molts anys, lidera la participació en la Setmana Europea de la Mobilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =