El Teatre Principal presenta la precampanya de primavera

Es presenta amb una experiència pilot pionera en l’àmbit nacional: Sarsuela interpretada en llenguatge de signes

El Teatre Principal presenta la precampanya de primavera
02/12/2019 -

L’edil de Cultura, Antonio Manresa i la subdirectora del Teatre Principal, María Dolores Padilla, han presentat aquest matí als mitjans la precampanya de Primavera 2020 del coliseu alacantí que inclou l’eixida a la venda de part de la nova programació que es presentarà juntament amb la nova imatge de temporada el mes de gener. Entre les novetats, Manresa ha destacat una experiència pilot pionera a nivell nacional que planteja un model d’exhibició inclusiu com és la representació de sarsuela interpretada en llenguatge de signes. El 9 de febrer s’ha programat amb tal fi la mítica sarsuela “La Verbena de la Paloma”.

Es tracta d’una representació a l’ús que compleix amb totes les característiques habituals d’una representació de sarsuela, amb el valor afegit d’un model que pretén derrocar les barreres que separen al públic amb deficiència auditiva i visual dels teatres.

Una altra de les principals novetats és el projecte “kids & Stories”. El Principal transforma el Hall del Teatre en un nou espai d’exhibició on els xiquets puguen divertir-se i aprendre anglés. Aquestes funcions que tindran lloc els dissabtes de febrer i març a les 12 h, estan dirigides a xiquets d’1 a 6 anys i tenen un preu únic de 5 €. Es tracta d’alguns dels contes tradicionals que més coneixem com els tres porquets, Pinotxo, Ventafocs, el flautista d’Hamelín o el sastret valent.

Respecte a la programació, el bloc inclou quatre espectacles de teatre, tres de música, dues de dansa, cinc d’humor, un de màgia, un espectacle de flamenc, un de sarsuela i un de circ.

El 13 de febrer torna la dansa al Principal amb una Gran Gala Estreles de la Dansa que reunirà algunes de les figures més importants del Ballet Internacional. Entre ells Lluïa Lacarra, Sergio Bernal, Mathew Golding, Mirian Mendoza, Carlos Pinillos, Filippa Castro, Iratxe Ansa, Igor Bacovich.

Màgia i humor per a combatre el fred. El dissabte 15 de febrer directe des del Formiguer arriba Jandro amb el seu últim espectacle “Descabellado”.

Més música. En aquesta ocasió concerte d’una de les promeses amb major potencial del pop actual. Es tracta del cantautor Dani Fernández que presenta el seu primer treball en solitari “Incendis” en un Tour que ja està recorrent Espanya. Serà el divendres 21 de febrer.

Teatre el 22 de febrer “Va tornar una nit” en el Principal. Beatriz Carvajal i Carlos Santos protagonitzen aquesta comèdia. “Va tornar una nit”, text original de l’argentí Eduardo Rovner. Dirigida per César Oliva completen el repartiment Daniel Ortiz, Berta Hernández, Pedro Segura i Mónica Gracia.

El flamenc torna al Principal de la mà d’una de les principals figures del gènere. El ball d’Amador roges amb el seu espectacle “Posidó i l’home”. Un desplegament de talent, música en directe i per descomptat el millor ball. Una al·legoria del sofriment dels Homes exercida per altres Homes i de la necessitat de la intervenció de Déu. Serà el dijous 27 de febrer.

El 28 de febrer Kulunka Teatre presenta “Solitudes”. Una història que, a través de l’humor, aprofundeix en la soledat i la incomunicació dels membres d’una família. Un extraordinari treball de teatre de màscares que, sense una sola paraula, resulta tot el contrari a inexpressiu.

El Principal dóna la benvinguda al mes de març i exhibeix el dissabte 1 un títol indiscutible “Divines paraules” de Valle Inclán. En aquesta ocasió amb dramatúrgia i direcció de José Carlos Plaza, i un repartiment de vertigen que componen María Adánez, Javier Bermejo, Alberto Berzal, María Heredia, Chema León, Carlos Martínez-Abarca, Ana Marzoa, Diana Palazón, Luis Rallo, José Luis Santar i Consuelo Trujillo.

El dimecres 4 de març arriba el Gran Circ Acrobàtic de la XinaDream Journey” que presenta un espectacle de gran format amb un desplegament de color. Una història que trasllada a un univers on la màgia està a tot arreu, comptada a través de la dansa, l’expressivitat dels i les artistes participants, entre l’espectacularitat i el minimalisme, amb malabars, acrobàcies, coreografies al ritme de la música d’aires orientals, el colorit dels vestits i de les llums… Una proposta capaç d’atraure a tots els públics, i especialment, al més familiar.

Un altre gran concert es cola en la programació de primavera. El Consorci farà les delícies del seu fidel públic amb aquest concert titulat “El Consorci…eres tu”. La cita és el dijous 5 de març.

El 7 de març una altra de les cites imprescindibles per a qualsevol amant de les arts escèniques. “Juana” és la producció que retorna a Aitana Sánchez-Gijón a les taules del Principal amb un espectacle amb dramatúrgia de Juan Carlos Rubio i direcció artística i coreogràfica de Chevi Muraday, qui també intervé en l’elenc al costat de Carlos Beluga, Maximiliano Sandford i Alberto Velasco.

La Bella Dorment” és sens dubte un dels ballets més representats en els Teatres de tot el món. El Principal no és una excepció, encara que sens dubte aquesta representació serà una de les més especials de l’any per als amants del gènere.

A la qualitat i la bellesa d’aquesta peça, s’uneix aquesta vegada la volta de l’orquestra al Ballet. El fossat del Teatre Principal d’Alacant s’obri per a interpretar una de les obres clau de la dansa clàssica, “La bella Dorment” de Piotr Ilich Txaikovski. Serà el dimarts 10 de març.

A més aquest bloc de programació inclou l’espectacle musical “Rapsody of Queen”, els dies 12 i 13 de març, i els espectacles d’humor, Leo Harlem que torna a Alacant el 19 de març amb el seu espectacle “Deixa que et compte”, “El sentit de l’humor. Dos ximples i jo” a la venda des del mes d’octubre i que porta a José Mota, Florentino Fernández i Santiago Segura el 28 de març al Principal i que ja han esgotat les localitats, “No et fiques en política.

El nou Tour” un nou espectacle de comèdia que recull i amplia l’esperit alternatiu i crític amb el qual porten més de cinc anys treballant junts. Una mescla del polític i el frívol. Santi Rodríguez amb el seu espectacle “Infart, No vages a la llum! el divendres 29 de maig i Luis Piedrahita amb “És la meua paraula contra la meua” per a tancar la temporada el dissabte 6 i el diumenge 7 de juny de 2020.

Entrada Cangur

Continua l’Entrada Cangur en el Teatre Principal d’Alacant. Aquesta iniciativa de programació paral·lela a la Sala principal i a la Sala Nuria Espert, perquè xiquets i adults gaudisquen simultàniament, estarà disponible en dos dels espectacles d’aquest bloc de programació. “No et fiques en política” el dissabte 18 d’abril i en l’espectacle de Luis Piedrahita “És la meua paraula contra la meua” el diumenge 7 de juny.

Les entrades estaran disponibles a partir del dijous 28 de novembre a les 12 h pels canals habituals del teatre Principal d’Alacant. Taquilla en horari de 12 h a 14 h i de 17 a 21 h i en www.teatroprincipaldealicante.com

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 12 =