Els joves d'Alacant es pugen a la bicicleta per a anar als centres educatius

Més d’un miler d’alumnes participen enguany en el programa Biciescola de l’Ajuntament d’Alacant

Els joves d'Alacant es pugen a la bicicleta per a anar als centres educatius
27/09/2019 -

Més d’un miler d’alumnes de Primària, Secundària i de Cicles Formatius de Grau mitjà d’Alacant participen enguany en el programa Biciescola, en el qual la brigada Ciclista de la Policia Local ensenya anualment al fet que vegen a la bicicleta com una alternativa viable per a desplaçar-se per la ciutat amb seguretat, de forma eficaç, ràpida, còmoda i econòmica.

Tres d’aquests instituts l’IES Les Llomes, Verge del Remei i Figueras Pacheco que formen part de Biciescola, s’han sumat hui a les activitats organitzades amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb el regidor de Mobilitat i Trànsit de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González,i membres de la corporació municipal han rebut hui en la Plaça de l’Ajuntament a un grup de cinquanta alumnes dels tres IES, destacant la importància que té el foment de la bicicleta i que amb el programa Biciescola que porta 10 anys implantant a la ciutat s’està aconseguint el principal objectiu “convertir a la bici en el seu mitjà de transport perquè cada vegada són més els que la utilitzen per a anar als seus centres educatius”.

Els alumnes juntament amb la Brigada Ciclista de la Policia Local d’Alacant, monitors especialitzats han recorregut hui més de vint quilòmetres amb bicicleta des dels IES al centre de la ciutat, amb l’objectiu d’ensenyar de forma pràctica com a circular pels diferents itineraris ciclistes de la nostra ciutat de forma segura. Així mateix en la Plaça de l’Ajuntament els policies també han realitzat una jornada més teòrica amb les normes i els consells per a circular pels itineraris ciclistes.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, va destacar que “els joves són el futur de la nostra ciutat, i com estem comprovant després de molts anys treballant en el foment de la bicicleta i les noves maneres de transport, estem aconseguint conscienciar-los perquè usen més el transport públic i la bicicleta en els seus desplaçaments diaris”.

L’edil de Mobilitat va explicar que durant tot l’any la Policia Local educa i ensenya amb el programa de Biciescola en l’ús adequat de la bicicleta per a ensenyar-los a utilitzar-la com a alternativa per a desplaçar-se de forma segura, i dins de la fase pràctica es dóna a conéixer l’entorn urbà i els carrils bici, realitzant eixides programades i guiades amb els agents també amb bicicleta de set quilòmetres per les infraestructures ciclistes d’Alacant.

Yincana per Torres de l’Horta

Des de l’àrea de Mobilitat recorden que demà dissabte 28 de setembre s’ha organitzat la Yincana per Torres de l’Horta amb un recorregut de 13 km amb bicicleta amb la col·laboració de la Brigada Ciclista de la Policia Local, i en horari de 10 a 14 hores.

VIII Dia de la Bicicleta de Cadena 100

La Setmana de la Mobilitat finalitza aquest diumenge amb la VIII Edició del Dia de la Bici de Cadena 100, que se celebrarà el diumenge 29 de setembre, i s’organitza com un passeig en família pels carrers de la ciutat durant una hora, amb l’objectiu de fomentar la convivència i l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i respectuós amb el medi ambient a Alacant.

La preinscripció es pot realitzar en www.cadena100.es/alicante, i té una fi benèfica: ajudar els malalts i a l’Associació Espanyola contra el Càncer aportant un euro per cada inscripció.

El Dia de la Bici comptarà amb dos circuits, un de 10Km dirigit a adults i a xiquets majors de 8 anys amb eixida a les 11 hores que recorrerà carrer Teulada, Gran Via fins a carrer Ciutat León de Nicaragua, carrer Ciutat León de Nicaragua, carrer Pare Esplá, Av. Dénia, carrer Jovellanos, Av. Juan Baptista Lafora, Plaza Puerta del Mar, Passeig Conde Vallellano, Av. Loring, Av. Eusebio Sempere, Av. Catedràtic Soler, Av. Alcalde Lorenzo Carbonell, i Gran Via fins a carrer Teulada.

A més s’ha organitzat un circuit infantil a les 10,30 hores dirigit als més xicotets des de l’aparcament de Teulada- per carrer el Camp de Mirra-via de servei de la Gran Via i volta a meta en aparcament del carrer Teulada.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + 16 =