La Diputació d'Alacant impulsa la mostra del projecte ‘Fotovoz en Salut Mental i Comunitat’ amb el Centre Dr. Esquerdo

L’Associació de Veïns de Carolinas Baixes acull la presentació de l’exposició organitzada per l’Associació Col·lectiu Alarte

La Diputació d'Alacant impulsa la mostra del projecte ‘Fotovoz en Salut Mental i Comunitat’ amb el Centre Dr. Esquerdo
08/10/2019 -

La Diputació d’Alacant ha impulsat un projecte expositiu emmarcat en el programa de sensibilització ‘Obrint ments, desmuntant estigmes’ del Centre de Dia Dr. Esquerdo. La iniciativa es presentarà dijous que ve 10 d’octubre en l’Associació de Veïns de Carolinas Baixes i comptarà amb la participació de 14 usuaris habituals del Centre de Dia mental al costat de cinc professionals del sector.

Sota el títol ‘Fotovoz en Salut Mental i Comunitat’, l’Associació Col·lectiu Alarte ha organitzat aquest projecte que va començar amb l’assistència dels participants a sessions d’art i fotografia. Tal com ha explicat el diputat de l’àrea, Juan Bautista Roselló, “van començar fotografiant tot el relacionat amb el seu entorn quotidià i la seua comunitat per a després posar-lo en comú a través de sessions que potenciaven la seua capacitat de generar un discurs significant propi”.

Després de la presentació dels treballs, encapçalada per Roselló, es duran a terme diverses activitats i una reunió amb els participants del projecte, així com amb les persones i els professionals de diferents àmbits que han col·laborat en ell.

Amb la campanya “Obrint ments, desmuntant estigmes”, posada en marxa el mes de gener passat, la Diputació d’Alacant pretén sensibilitzar a la societat en general sobre la salut mental, contribuint així a eliminar els estigmes que existeixen entorn de les persones que pateixen aquest tipus de malalties. Roselló ha apuntat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és informar i sensibilitzar als ciutadans sobre la salut mental a través de nou material, nou contingut i una nova filosofia que situa a la persona en el centre de tota intervenció”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =