Urbanisme consensua amb els hostalers i comerciants ajornar la reforma de l'Esplanada

El projecte té un termini d’execució de sis mesos i requerirà d’una inversió d’1.530.002 euros

Urbanisme consensua amb els hostalers i comerciants ajornar la reforma de l'Esplanada
24/09/2019 -

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, Adrián Santos, juntament amb la regidora d’Hisenda, Lidia López, s‘han reunit aquest matí amb les diferents associacions d’hostalers, ALROA, LLAURA i APEHA, entre altres, per a consensuar la data del pla d’obres de la reforma de la segona fase de l’Esplanada entre els carrers Bilbao i Canalejas. Santos ha atés la petició dels hostalers i comerciants d’ajornar les obres a octubre de 2020 per a salvar les temporades turístiques de Setmana Santa i Estiu. El projecte té un termini d’execució de sis mesos i requerirà una inversió d’1.530.002 euros.

Adrián Santos ha assenyalat que “l’objectiu d’aquesta reforma és retornar a l’Esplanada la seua millor cara, tal com es va fer en la fase I, però ho farem de forma consensuada amb els comerciants i hostalers per a evitar que puguen veure’s afectats durant els períodes de la major afluència turística com a Setmana Santa i l’estiu, ja que l’obra dura sis mesos i una vegada iniciada no es pot detenir”.

“És per això, que treballarem en l’àrea d’Urbanisme perquè les obres puguen desenvolupar-se en el període de menor activitat turística a partir d’octubre de 2020, tal com demanen els afectats, a pesar que el procediment podria estar acabat per a iniciar-les a principis del pròxim any. Per part de l’Ajuntament no hi ha cap problema a iniciar les obres en les dates acordades després de finalitzar el període de licitació”, ha afegit l’edil.

Projecte de renovació

El regidor d’Urbanisme ha ressaltat la importància d’aquest projecte que “pretén renovar i reurbanitzar aquest tram del passeig de l’Esplanada, d’aquesta manera s’aconseguirà una millora de la capacitat portant del terreny i la renovació del paviment”.

Per a això es parteix de l’actuació de la fase anterior, Fase I, continuant amb les mateixes solucions de disseny, estàndards d’urbanització, mobiliari i qualitats dels materials, així com amb la mateixa solució de millora portant del terreny subjacent. “D’aquesta manera es projecta una actuació de continuïtat perquè tota la zona tinga una imatge única i homogènia” ha assenyalat Santos.

Quant a l’àmbit d’actuació, l’obra se situa a la frontera de la ciutat amb el port d’Alacant. Limita al nord amb les façanes dels edificis situats en les primeres pomes d’edificació que configuren el frontal de la ciutat al seu passeig marítim, al sud amb el mateix passeig, el que ha de servir com a avantsala, a l’oest amb la plaça de Canalejas i a l’est amb el carrer Bilbao a l’entorn de la Rambla de Méndez Núñez.

Santos ha explicat que l’objectiu del projecte és continuar amb l’ordenació de les concessions de vetlladors existents, que ja es va escometre en la Fase I, implantant els elements de cobriment i les instal·lacions necessàries, de manera organitzada i coordinada, seguint les directrius del Servei Municipal d’Ocupació de Via Pública, i fent una previsió de les possibles futures necessitats, per a integrar-les en la mesura del possible en l’actuació.

Funcionalment es procurarà la màxima integració entre la zona central de passeig i l’àmbit de l’actuació, potenciant els trànsits per als vianants cap als caps de carrer transversals, per a aconseguir interacció en l’ús de les zones de passeig i les estancials. “El que pretenem és connectar la zona centre de la ciutat amb el port i el passeig marítim, ja que és una de les zones més representativa de la ciutat per estar enfront del mar” ha declarat el regidor d’Urbanisme.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + 8 =